torstai 24.9.2020 | 18:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vauhtia Köykärin radalla – Yleisö pystyy seuraamaan kilpailua hiihtomajan luona sekä korkeimman mäen päällä ja rinteessä

Seppo Järvelä
Ke 16.9.2020 klo 14:30

Heinäkuulta ensi viikonlopulle siirretyt maastopyöräilyn SM-kilpailut kiinnostavat vauhdikkaan lajin harrastajia.

– Lauantain kilpailuihin on ilmoittautunut 85 ja sunnuntaille 150 kilpailijaa, kilpailun johtaja Gamlakarleby IF:n Jaakko Suomu kertoo tyytyväisenä.

Kilpailut järjestetään Köykärin hiihtokeskuksen maastossa.

– Ensimmäisenä kilpailupäivänä ajetaan XCE-lähdöt. Kilpailu on sprinttihiihtoa vastaava kilpailu, jossa on aika-ajo ja pudotuserät, Suomu kertoo.

Lauantain kilpailussa nuorimmat sarjat kilpailevat lyhemmällä ja muut sarjat pidemmällä radalla. Kilpailussa ratkaistaan ensimmäistä kertaa myös 12-, 14- ja 16-vuotiaiden sarjojen Suomen mestaruudet.

– 12-vuotiaiden poikien sarjaan on ilmoittautunut peräti 20 kilpailijaa, Suomu kertoo.

Yleisön on helppo seurata kilpailua hiihtomajan luona, josta näkee lähes koko kierroksen.

Sunnuntaina ajetaan XCO-sarjat. Miesten elitesarja kiertää 4,7 kilometrin lenkin kuusi ja 23-vuotiaat miehet viisi kertaa. Naisten elitesarjan ja 23-vuotiaiden naisten sarjan kilpailijat kiertävät radan neljä kertaa. Osa nuorempien sarjoista kilpailee 3,6 kilometrin lenkillä.

Sunnuntain kilpailussa ratkotaan mestaruudet 18 sarjassa. Nuorimmat kilpailijat ovat 10-vuotiaita. Sarjoja on myös 30-, 40-, 50- ja 60-vuotiaille.

– 12- ja 14-vuotiaiden poikien sarjoissa on hyvin osallistujia. 40-vuotiaiden miesten sarjassa on 20 kilpailijaa.

Virosta tulee neljä 16-18-vuotiasta poikaa Kokkolaan kilpailemaan. He ajavat SM-kilpailun ulkopuolisina.

Yleisö pystyy seuraamaan kilpailua hiihtomajan luona sekä korkeimman mäen päällä ja rinteessä.

Kilpailun johtaja Jaakko Suomu on tyytyväinen osallistujien määrään. Maastopyöräilyn harrastus on kovassa nousussa ja useat ovat käyneet tutustumassa jo ennakkoon Köykärin ratoihin. Osallistujia on tulossa ympäri maata.

– Järjestävästä seurasta kilpailuihin osallistuu kymmenen junioria. Aikuisten sarjoissa ajavat André ja Antonia Haga sekä Henri Pokela, Suomu kertoo.

#