sunnuntai 25.10.2020 | 18:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rokahtavaa metallia soittavat bändit tekivät kappaleilleen jazz-, reggae- ja valssisovituksia – Yllättävät sovitukset kuullaan striimikonsertissa lauantaina

Maria Store
Ke 7.10.2020 klo 19:00

Enemmän tekniikkaa, mutta vähemmän roudausta. Näin summaa Take Me Down - ja Renez Dieon -yhtyeiden kitaristi Juho Bamberg striimatun keikan eroja livekeikan järjestämiseen.

– Paljon täytyy hommata kaikenlaisia vehkeitä, kameroitakin kolme kappaletta. Tietokoneita täytyy asetella ja piuhoja on tuplamäärä.

Kun muutamat keikat peruuntuivat keväältä ja kesältä, päätti Bamberg bändeineen järjestää konsertit netissä striimattuna. Yksi keikka on takana ja toinen järjestetään tulevana lauantaina.

–  Paljon testailuja täytyy tehdä etukäteen, että homma varmasti pelittää. Edellinen keikka meni hyvin ja siksi halusimmekin tehdä toisen.

Soittovehkeiden roudaamiselta bändit säästyvät, sillä keikat striimataan Youtubessa suorana treenikämpältä.

– Mukava olisi esiintyä livenäkin, mutta tämmöiseksi tämä on mennyt.

Keikkaliksakin jää saamatta, mutta katsojilla on mahdollisuus tukea bändejä maksamalla vapaavalintainen summa MobilePay-sovelluksen kautta. Muuten konsertti on ilmainen ja linkki siihen löytyy bändien Facebook- ja Youtube-sivuilta.

Rokahtavaa metallia soittavien bändien musiikkia kuullaan tulevassa konsertissa aivan uudessa muodossa. Bändit ovat tehneet kappaleisiin uusia ja yllättäviäkin sovituksia.

– Tehtiin jazz-, reggae- ja valssisovituksiakin rokkibiiseihin. Monet tyylilajeista oli meille ihan uusia, joten tämä oli ihan opettavaista hommaa. Emme ole kuitenkaan tyyliä kokonaan muuttamassa, tämä oli vain tällainen kokeilu.

Tulevalla keikalla särökitarat jätetään hetkeksi sivuun ja kappaleet esitetään akustisesti.

– Äänenlaatu on vaikea saada hyväksi livestriimissä, kun soittaa oikeasti kovaa sähkökitaralla. Akustisena homma voi toimia paremmin, Bamberg tuumii.

Take Me Downissa soittavat Bambergin lisäksi Petri Spak (rummut), Jukka Kultalahti (laulu), Manu Kujala (kitara) ja Olli Wikström (basso). Wikström, Bamberg ja Spak soittavat myös Renez Dieonissa, jonka solisti on Joonas Niemi.

Take Me Down & Renez Dieon: Acoustic Livestream 10. lokakuuta.

”Monet tyylilajeista oli meille ihan uusia, joten tämä oli ihan opettavaista hommaa.

#