perjantai 30.10.2020 | 06:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Annika Tiiton kolumni: Kotipesä pääsi yllättämään

Ti 13.10.2020 klo 14:15 | päivitetty ti 14:19

Kävin maanantaina ensimmäistä kertaa Kotipesässä ja hämmennyin.

Olin jotenkin ajatellut, että eläinhoitola ja eksyneitä ja hylättyjä lemmikkejä vastaanottava Kotipesä olisi keskustassa tai ainakin lähellä keskustaa. Mutta sinne olikin keskustasta matkaa kymmenen kilometriä. Löysin sen pitkän hiekkatien päästä metsän keskeltä.

Odotin myös näkeväni surkeannäköisiä eläimiä ahtaissa häkeissä, mutta löytökissat olivatkin vapaana samassa tilassa lelujen ja kiipeilypuiden keskellä. Ne näyttivät viihtyvän.

Muutamat kissat toki olivat häkeissä, mutta niiden häkit eivät olleet pieniä eivätkä kissat surkeannäköisiä.

Facebookin paikallisissa ryhmissä Kotipesää pidetään välillä vitsinä. Alkuun naurahtelin itsekin, kun joku kertoi löytäneensä kadulta heijastimen ja toinen pyysi viemään sen Kotipesään. Mutta hymyni hyytyi melko nopeasti, kun vitsailusta tuli jatkuvaa.

Kotipesässä tehdään arvokasta työtä: luonnon armoille joutuneet lemmikit otetaan sisälle lämpimään, ja niille etsitään tarvittaessa uusi koti. Voin vain kuvitella, kuinka helpottavaa se on, kun karannut lemmikki löytyy hyvässä kunnossa Kotipesästä.

Välillä olen huomannut Kotipesän saavan kritiikkiä siitä, että löytyneistä eläimistä ei ilmoiteta tarpeeksi tehokkaasti. Mutta luulisi, että jokainen huolissaan oleva omistaja voisi itse soittaa Kotipesään ja mennä sitten käymään siellä.

Jos olisin suunnitellut kissan hankintaa, ostaisin löytökissan Kotipesästä. Niin tekee varmasti moni muukin.

Kun lähdin maanantaina juttukeikalta, vastaani käveli pariskunta, joka oli tulossa etsimään uutta perheenjäsentä. Ehkäpä yksi kissa sai heidän luotaan uuden kodin.

annika.tiitto@kpk.fi

#