keskiviikko 25.11.2020 | 04:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kakkubisnes kannattaa – Kokkolan vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Ruusa-Mari Höyhtyä eli Mammun Hyväkakku Oy laajentaa toimintaansa Ouluun ja tulevaisuuden haaveissa siintää koko Suomen kattava kakkupalvelu

Sini Sulkakoski
Ke 18.11.2020 klo 09:45

Vuonna 2015 se alkoi. Muutaman vuoden Ruusa-Mari Höyhtyä leipoi toiminimellä kotikeittiössään, mutta tilauksien kasvaessa hän huomasi nopeasti, että tilaa sekä apukäsiä alettiin tarvita lisää.

– Yrittäjäksi alkaminen ei koskaan ollut tietoinen valinta. Nyt kuitenkin ollaan tilanteessa, että työllistän itseni lisäksi yhden kokopäiväisen kakuntekijän sekä kolme osa-aikaista työntekijää.

Kulunut vuosi on ollut usealle yritykselle raadollinen, mutta Hyväkakulle kävi toisin. Ihmisten jäädessä kotiin ja juuri silloin markkinointiin panostaminen näkyy nyt positiivisena tuloksena.

– Viime vuoteen verrattuna liikevaihto on kaksinkertaistunut, mikä on uskomattoman hieno asia. Koronan vaikutuksen huomaa selkeästi siinä, että ihmiset keskittyvät olemaan kotona, oli arki tai juhla. Esimerkiksi viikko sitten isänpäivänä leivoimme 240 tilauskakkua!

Höyhtyä kertoo Hyväkakun salaisuuden piilevän oikeiden kotimaisten marjojen käytössä ja siinä, että kakkujen kaikki hillokkeet ja mousset valmistetaan itse. Kaikki raaka-aineet tulevat mahdollisuuksien mukaan läheltä.

– Kakkumme ovat alusta loppuun käsityötä, pohjista koristeluihin.

Hyväkakun suunnitelmissa on laajentaa keväällä toimintaansa Ouluun. Yrityksen kasvattaminen toiseen kaupunkiin vähän jännittää Höyhtyää.

– Mutta niin jännitti tämänkin perustaminen! Menemme siksi Ouluun, koska sieltä asti on tultu useasti hakemaan meiltä jopa hääkakkujakin ja onhan se lähin isoin kaupunki. Vielä ei ole kuitenkaan täydellistä liiketilaa löytynyt, mutta luotan, että se kyllä löytyy!

Oulun leipomoon olisi tarkoitus palkata kaksi työntekijää, minkä lisäksi Höyhtyä menee käymään siellä viikottain.

– Meillä on niin hyvä työtiimi kasassa täällä Kokkolassa, että voin täysin luottaa asioiden hoituvan, vaikka olisin itse muualla. Ensimmäiset kakut Oulussa olisi tarkoitus saada äitienpäiväksi myyntiin.

Tällä hetkellä Hyväkakku toimittaa leipomuksiaan Kokkolan lisäksi 29 lähialueen paikkakunnalle, ja tulevaisuudessa siintää haave saada koko Suomen kattava kakkujen toimituspalvelu.

– Se on pidemmän tähtäimen suunnitelma, jota varten teemme kovasti töitä.

”Viikko sitten isänpäivänä leivoimme 240 tilauskakkua!

Yrittäjät saivat palkintonsa

Kokkolan Yrittäjät ry. sekä Kokkolan kaupunki, Fennia ja Osuuspankki ovat valinneet vuoden 2020 yrittäjäpalkintojen saajat Kokkolassa.

Palkintoraati on valinnoissaan kiinnittänyt erityistä huomiota kaikkien palkittavien positiiviseen yrittäjäasenteeseen, haluun kehittää yritystä, uusiutua, visioida nykyaikaisia välineitä hyödyntäen, minkä lisäksi yritysten talous on terveellä pohjalla.

Vuoden Yritys Kokkolassa: Caravanlandia Oy

Vuoden nuori yrittäjä Kokkolassa: Ruusa-Mari Höyhtyä, Mammun Hyväkakku Oy

Vuoden Yksinyrittäjä Kokkolassa: Sari Hagström, Parturi-Kampaamo Sari Hagström

Yhteiskuntavastuullisen yrityksen palkinto: Ab Tallqvist Oy

#