tiistai 11.5.2021 | 00:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Älkää nyt vain vaihtako sitä logoa!

Outi Airola
Ke 18.11.2020 klo 11:15

Luulin tänä aamuna kirjoittavani pääkirjoituksen Kokkolan verotuksesta, mutta kuppi kallistui yön aikana auttamatta uuteen Lapsiystävällinen Kokkola -logoon. Näin logon iltasella ja mietin, että Vau! Mahtava! Siinä pinkki hyljeaihe on saanut otsikokseen KOKKOLA, jossa O-kirjaimet on korvattu sydämen kuvilla. Miten herttainen!

Annas olla! Kohta silmiin osuu otsikko jos toinenkin. Joku on huomannut, että tekstin voi lukea myös ruotsiksi KUK-KULA, jolloin se tarkoittaa miehen sukuelintä. Iltalehti puhui ”kullikuulasta” ja somessa kysyttiin valtuuston puheenjohtajalta ”Oliko kiva olla mulkkupallon päättäjistössä?” Iltalehdessä kaupunki pahoittelee ”kömmähdystä” ja aikoo korjauttaa logon.

Ei hyvää päivää! Jos joka asiasta ruvetaan etsimään kaksikielisyyksiä ja kaksimielisyyksiä, ollaan todella hukassa. Tämänkin lehden nimi on Kokkola. Joku voi ehkä lukea sen Kakkalaksi tai Kikkeliksi. Kyllä. Varmasti sen niin voi nähdä. Pitäisikö siis...? Ei pidä.

Tämä maailma on mennyt hirvittävän synkäksi ja huumorintajuttomaksi. Äitini aikanaan perusteli vitsien laukomistaan sanonnalla ”Köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus”. Kellä sellainen on, nauttikoon siitä ja lukekoon oot uuna tai äät öönä, jos se naurattaa. Jos ei logon tarkastanut kaksikielinen työryhmä huomannut kuvassa mitään moitittavaa, ei sitä ole syytä lähteä muuttamaan. Sitä paitsi: kuka enää suunnittelee meille yhtään logoa, jos aina on tynnyri väärinpäin tai sydän muistuttaa jotakin kirjainta?

Ei muuta kuin hymy huulille, nauttimaan positiivisesta julkisuudesta ja lisää hienoja logoja kaupunkiin! Olen varma, että yksikään lapsi ei näe logossa mitään muuta kuin ihanan hylkeen.

outi.airola@kokkolalehti.fi

”Jos joka asiasta ruvetaan etsimään kaksikielisyyksiä ja kaksimielisyyksiä, ollaan todella hukassa.

#