keskiviikko 25.11.2020 | 04:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vinkkejä viikon varrelle – Komiikkaa, jazzia, progea ja keskustelua Väinö Linnasta

Ke 18.11.2020 klo 12:45

Kilta Barissa on perjantaina luvassa bassoilukomiikkaa, kun baarissa järjestetään Ville Saarenkedon Lisää bassoa! stand up -esitys.

Lisää Bassoa! -sooloshow on kokoelma Saarenkedon 20 vuotisen bassonsoiton ja yhdeksänvuotisen komiikkauran hauskimpia helmiä ja ihmeellisimpiä bassokikkailuja. Tapahtumaan on pääsymaksu.

Sami Hedberg tekee vuoden ensimmäisen stand up -keikkansa elokuvateattereissa. Livenä kuvattu keikka streamataan torstaina ympäri Suomen ja sen voi nähdä myös Kokkolan Bio Rexissä.

K-30 Jazzcombo solisteineen tarjoilee klubi-illan Kilta-baarissa lauantaina 21. marraskuuta.

Jazzcombo on konservatorion K-30 orkesterin pienkokoonpano, jota ohjaa Raimo Vertainen.

Solisteina combolla ovat Marina Björklund ja Tapani Riihimäki. Luvassa evergreenejä ja iskelmien klassikoita neljällä eri kielellä. Klubi-iltaan on vapaa pääsy.

Galleria Suntin Helmessä on esillä Sinikka Plusisaaren Silmäyksiä siveltimellä -näyttely. Esillä on vuodenaikaan sopivasti syysmaisemia esimerkiksi Lapista, jossa Plusisaari käy syksyisin maalauskurssilla. Viime viikon lehdessä kerrottiin virheellisesti, että näyttely on Galleria Artistassa.

Näyttely on esillä 28. marraskuuta asti.

Truban Rautawaara-klubisarja pyörähti käyntiin viime viikolla. Tulevana perjantaina järjestetään syksyn toinen klubi Laivurintalolla. Tuolloin lavalle nousee Korppi Acoustic Experience. He soittavat yhtyeen Surun Pimeä puoli -levyn akustisia versioita.

Täyskokoonpanon ohella konsertoiva riisutumpi ensemble Korppi Acoustic Experience – piano-klarinetti-laulu -trio – tuo samoista kappaleista esiin pelkistetymmän ja hauraamman puolen.

Triossa esiintyvät Keke Lammassaari, Eveliina Kippo ja Julia Rinne.

Korppi tekee progemaustein väritettyä suomenkielistä rock-musiikkia – Suomi-progea.

Valtena (eli Väinö Linnana) vuorottelevat Niko Karjalainen, Outi Kärpänen, Petra Heinänen ja Irina Parviainen (ei kuvassa).
AKI LOPONEN/KOKKOLAN KAUPUNGINTEATTERI

Kokkolan kaupunginteatterissa järjestetään lauantaina 21.11. yleisölle avoin paneelikeskustelu teemalla ”Nyt puhutaan Väinö Linnasta”.

Panelisteina ovat Helsingin Yliopiston kirjallisuuden tutkija Toni Lahtinen, kokkolalainen kulttuurikriitikko Hannu Björkbacka ja useita Linna-dramatisointeja ja ohjauksia tehnyt teatterinjohtaja Juha Luukkonen.

Keskustelun vetäjänä toimii teatterin yleisötyöntekijä Esko Tynkkynen. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy. Paikkoja paneeliin on rajoitetusti. Tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon teatterin lipunmyyntiin.

#