lauantai 16.1.2021 | 16:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suurteollisuusalue satsaa kiertotalouteen – Juhlavuonna kiertotalous kasvaa edelleen

To 7.1.2021 klo 13:00

KIP eli Kokkolan suurteollisuusalue juhlii tänä vuonna 75-vuotista olemassa oloaan. Jo useamman vuosikymmenen ajan kiertotalous on ollut alueen vahvuus. Synttäritiedotteessaan KIP kertoo, että syväväylän ja sataman syventäminen oli valtakunnallisesti merkittävä kiertotaloushanke: sen sijaan, että ruoppausmassat olisi meriläjitetty, massoilla rakennettiin uutta satamakenttää.

– KIP-alueen yrityksissä tiedostetaan koko ajan paremmin, mistä kiertotaloudessa on kyse ja että yksittäiset yritykset ovat osa isoa kokonaisuutta. Eivätkä ratkaisut kytkeydy ainoastaan kiertotalouteen, vaan ne linkittyvät myös laajempiin ilmiöihin, kuten vastuullisuuteen ja hiilineutraaliuteen, sanoo KIP Servicen ympäristöpäällikkö Virve Heikkinen tiedotteessa.

EU-tasolla kehitystä vauhdittaa Green Deal eli vihreän kehityksen ohjelma, jonka avulla EU tähtää ilmastoneutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Käytännössä kiertotalous ei ole mikään uusi keksintö.

– Kyse on enemmänkin paluusta takaisin kertakäyttökulttuurista isovanhempien ajoilta tuttuun järkevään ja kestävään käyttöön ja kulutukseen. Eli panostetaan kestäviin tuotteisiin, hyödynnetään olemassa oleva ja mietitään, millä kaikella materiaalilla voisi olla käyttöä jossain muualla.

”...kertakäyttökulttuurista isovanhempien ajoilta tuttuun järkevään ja kestävään käyttöön ja kulutukseen.

#