lauantai 16.1.2021 | 17:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lisää kenttiä padelille – Meripuistoon saadaan kesäksi kaksi padel-kenttää: "Maatyöt aloitetaan kun routa sallii"

Maria Store
Ke 13.1.2021 klo 12:00

Seinäjokinen Pader or Die Oy rakentaa Meripuistoon kaksi padel-kenttä. Toimitusjohtaja Heikki Paasonen kertoo, että asiaa työstetään parhaillaan ja kentät saadaan pelikuntoon ensi kesäksi.

– Maatyöt aloitetaan kun routa sallii. Kentät ovat pystyssä kun pelikelit ovat kohdillaan, sanoo Paasonen.

Kenttien oli alunperin olla pystyssä jo viime kesänä, mutta hanke viivästyi, kun koronan vuoksi espanjalainen kenttätoimittaja ei voinut toimittaa kenttiä Kokkolaan.

– Meidän kentillämme tapahtuu aina paljon ja turnauksia järjestetään, kun yleiset ohjeistukset niin sallivat. Vielä on kuitenkin liian aikaista arvioida kesän pandemiatilannetta yleisötilaisuuksien suhteen.

Padel or Die Oy:lla on ulkokenttiä sekä viiden kentän sisähalli ennestään Seinäjoella. Kokkolaankin yrityksellä oli aiemmin haluja rakentaa myös sisähalli.

– Pyrimme olemaan merkittävä toimija Pohjanmaan padel-piireissä ja Kokkola on meille kiinnostava paikka maantieteelliseltä sijainniltaan. Vielä emme kuitenkaan ole valmiita tiedottamaan asiasta enempää, Paasonen kertoo sähköpostitse.

Kaupunki vuokraa yritykselle Meripuistosta 700 neliön suuruisen, 25 metriä pitkän ja 28 metriä leveän alueen. Alue sijaitsee nurmikentällä Burger Villagen ja pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä.

Vuokra-aika on voimassa toistaiseksi. Vuosivuokra alueesta on 0,40 euroa/neliömetri. Pelaaminen kentillä on maksullista ja myös välineitä on mahdollista vuokrata paikan päällä.

Meripuistoon rakentuu siis kaksi kenttää, joita ympäröivät karkaistusta lasista ja metalliverkosta valmistetut, noin kolmimetriset seinät. Kopit ovat ylhäältä avoimia. Alusta on hiekkatekonurmea, jolla pallo pomppii hyvin.

Viime syksynä ruotsalaisyhtiö Propadel avasi padel-hallin Kirkonmäelle entiseen jalkapallohalliin. Siellä kenttiä on seitsemän.

”Maatyöt aloitetaan kun routa sallii. Kentät ovat pystyssä kun pelikelit ovat kohdillaan.

Padel

Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia.

Pallo saa pelissä kimmota sekä kentän että seinien kautta, joten erilaisia lyöntimahdollisuuksia on runsaasti. Pallot ovat Padelissa yleensä pidempiä kuin muissa mailapeleissä.

Padelia pelataan aina nelinpelinä.

Padel esiteltiin suomalaiselle yleisölle ensimmäisen kerran elokuussa 2003.

Padelia pidetään yhtenä maailman nopeimmin kasvavista lajeista. Harrastajia maailmanlaajuisesti on jo noin 10 miljoonaa.

Lähde: Padelliitto

#