lauantai 16.1.2021 | 16:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mielipide: Minäkö vääräuskoinen?

Ke 13.1.2021 klo 14:40

Olette kaikki tervetulleita!

Näin tulisi kutsua kaikkia ihmisiä, jotka kirkon ja seurakunnan ovea kolkuttaa. Ei keneltäkään tule kieltää sisään pääsyä.

Seurakunnan sisällä kaikilla on lupa tuoda asioista erilaisia katsantokantoja, mutta suvaitsevaisuutta, sopua ja syrjimättömyyttä tulee kaikessa toiminnassa toteuttaa. Kyllä Raamatun tulkinta tulee saada myös elää tätä päivää. Kyllähän jo meidän rikoslakimmekin kieltään mm. noudattamasta Raamatun rangaistuskäytäntöä. On siis välttämätöntä, että ajan henki tulee näkyä seurakunnankin toiminnassa.

Olin 90-luvulla aktiivinen seurakuntamme luottamustehtävissä, mm. Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston jäsenenä, sekä erilaisissa toimikunnissa.

Sain kokea todella yllättävää kohtelua, kun eräässä toimikunnan kokouksessa minua nimitettiin ”vääräuskoiseksi”. En voinut kuvitella, että yhteisessä seurakunnassamme joku voi tuomita toisen vääräuskoiseksi. Olemmehan saman seurakunnan väkeä. Näin vain kävi. Olin niin hämmentynyt, että en osannut vastata mitään ja ehkä oli hyvä niin. En jälkeenpäinkään ole asiaan mitenkään puuttunut, nyt halusin tuoda tämän tilanteen esiin.

Pääasia tämän mielipidekirjoituksen tekemiseen on kirkkoherra Jouni Sirviön mielipidekirjoitus (16.12.2020) ”Kirkko ei voi olla syrjivä laitos”.

Mielestäni paras mielipidekirjoitus mitä tässä lehdessä on koskaan kirjoitettu. Siinä on kaikki. Lukekaa!

Kauko Kivilehto

”...eräässä toimikunnan kokouksessa minua nimitettiin ”vääräuskoiseksi”.

#