lauantai 16.1.2021 | 17:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Talvirasteilla voi testata suunnistustaitoja maaliskuun loppuun asti: "Pikkupoluilla oli lunta, mutta yhtään hankalaa rastia ei ollut"

Seppo Järvelä
Ke 13.1.2021 klo 18:00

Kokkolan Suunnistajien Köykärin hiihtokeskuksessa lauantaina järjestämille talvirasteille starttasi 46 eri-ikäistä suunnistajaa Kokkolasta ja lähiseudulta. Korttelityyppisen harjoituskisan lähdöt oli porrastettu reilun tunnin ajalle. Ruuhkia ei päässyt missään vaiheessa syntymään.

Järjestävän seuran 12-vuotias Matleena Ketola kiersi 3,2 kilometrin mittaisen B-radan aikaan 34.15, joka oli päivän viidenneksi nopein.

– Hyvin löysin kaikki rastit. Olen mukana seuraavillakin kerroilla, Ketola sanoo.

Seurakaveri Eeva Tukalan aika 35.25 riitti kuudenteen sijaan.

– Kivaa oli ja rastit löytyivät. Pikkupoluilla oli lunta, mutta yhtään hankalaa rastia ei ollut, 12-vuotias Tukala kertoo.

B-radan kiersi nopeimmin Vetelin Urheilijoiden Venla Rannila, joka käytti yhdeksän rastin etsimiseen aikaa 27.07. Kuuden kilometrin A-radan nopein oli IK Falkenin Sören Jansson. Hän löysi 16 rastia ajassa 41.04.

Suunnistajat pitivät harjoitustyyppistä korttelikisaa kivana välipalana talven treeneihin. Kiitosta sai myös uusi Köykärin alueelta tehty kartta, jonka olivat tehneet Timo Hongell ja Kim Harlamow.

Suunnistajien ohjelma jatkuu ensi lauantaina FSO:n ja Gamlakarleby IF:n järjestämällä treenipäivällä Kokkolan kaupunkiympäristössä.

Kokkolan Suunnistajien talvirastit jatkuvat sen jälkeen lauantaisin Isokylässä ja Villan koulun kortteleissa. Helmi- ja maaliskuulla järjestetään kahdeksan rastitapahtumaa.

”Kivaa oli ja rastit löytyivät. Pikkupoluilla oli lunta, mutta yhtään hankalaa rastia ei ollut.

#