lauantai 27.2.2021 | 22:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kolmas startti kauteen – Nibacos on jälleen uuden edessä

ROY FRILUND
Ke 17.2.2021 klo 15:00

Suomisarjan runkosarja on pistetty pakettiin. Nibacoksen kausi jatkuu nousukarsinnoissa, eli kokkolalaisjoukkue karsii noususta Ykköseen.

Nibacos teki päätöksen osallistua karsintoihin. Vaihtoehtoja oli kolme.

– Tähän päädyttiin. Muut vaihtoehdot olivat, lopettaa kausi tähän tai pelata vielä Suomisarjapelejä ilman panosta, Nibacoksen valmentaja Jani Ollikainen kertoo.

Jokainen joukkue sai tehdä oman valintansa. Yhdessäkään vaihtoehdossa ei joukkueita Suomisarjasta pudoteta.

– Meidän päätös oli yksimielinen ja lopulta myös helppo, Ollikainen toteaa.

Nibacos lähtee tavoittelemaan nousua.

– Ilman muuta. Muutenhan tähän sarjaan ei edes kannattaisi lähteä.

Suomisarja alkoi syksyllä, sitten tuli pitkä tauko ja nyt homma meni jälleen uusiksi.

– Tietyllä tapaa tunne on se, että kausi alkaa kolmannen kerran.

Karsintasarjaan osallistuu yhteensä 15 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen lohkoon. Nibacoksen kanssa pelaavat Blue Fox (Uusikaarlepyy), SB Vaasa, MLT (Seinäjoki), Soittorasia (Tampere), Classic (Tampere), VehVe (Kuopio) ja Santa´s United (Rovaniemi).

Sarja pelataan yksinkertaisena ja Nibacos saa neljä kotiottelua. Sarjan kaksi parasta karsii toisen lohkon kahden parhaan kanssa ja panoksena on kaksi Ykkösen paikkaa.

Alustava otteluohjelma julkaistaan perjantaina.

Pelit jatkuvat, onneksi voisi sanoa, koska takana on kuitenkin erittäin pitkä valmistautumisjakso, joka jo kesällä alkoi.

– Harjoitukset jatkuvat normaalisti. Alussa mennään ehkä vähän lujempaa. Kunhan pelit lähenevät niin siirrytään enemmän taktiselle puolelle.

Naisten Ykkösessä tauko on ollut vieläkin pidempi. SC Kokkola pelasi edellisen kerran lokakuussa ja takana on ainoastaan kaksi sarjapeliä. Myös tässä sarjassa seuroille tehtiin kysely koskien loppukautta. Vaihtoehdot olivat samat kuin miesten Suomisarjassa, tosin sillä erotuksella että karsitaan noususta B-liigaan.

SC Kokkola ei nousukarsintoihin ilmoittautunut. Kokkolalaisjoukkue on halukas jatkamaan ilman panoksia pelattavassa Ykkösessä, jossa sen kanssa samassa lohkossa pelaavat Papas, 02 Jyväskylä ja Remix.

Naisten nousukarsintoihin ilmoittautui kahdeksan joukkuetta, muun muassa Blue Fox.

”Kunhan pelit lähenevät niin siirrytään enemmän taktiselle puolelle.

#