sunnuntai 28.2.2021 | 00:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viikon vinkit: Konsertti, taidenäyttely ja hiihtoa

Ke 17.2.2021 klo 16:00

Suomen arvostetuimpiin jousikvartetteihin kuuluva Tempera-kvartetti esiintyy Kokkolan Snellman-salilla tulevana lauantaina. Konsertti toteutetaan nykyisten yleisörajoitusten mukaisesti, eli 20 pääsee paikan päälle. Konsertti toteutetaan myös suoratoistona orkesterin YouTube-kanavan kautta.

Tempera-kvartetti - Laura Vikman (viulu), Silva Koskela (viulu), Tiila Kangas (alttoviulu), ja Ulla Lampela (sello) – esittää niin suomalaista kuin tšekkiläistä musiikkia.

Tempera-kvartetti on parikymmenvuotisen olemassaolonsa aikana konsertoinut kotimaan ohella lukuisissa Euroopan maissa.

Taiteilija Juhani Melender täyttää tänä keväänä 80 vuotta. Kokkolan kaupungintalon pääkäytävään ripustetussa Visiomaalauksia-juhlanäyttelyssä on esillä vajaa 40 teosta hänen uusimmasta tuotannosta sekä muutamia suosikkeja varhaisemmilta vuosilta.

Näyttely on avoinna 9.9.2021 saakka kaupungintalon aukioloaikoina.

Vanhansatamanlahdelle avattiin viime viikolla kaupungin jäälatureitit. Jäätilanne on kuitenkin Harrbåda–Punakalliot-linjan ulkopuolella sen verran heikko, että alueen ulkopuolelle ei ole turvallista mennä.

Helppo noin 3,5 kilometrin latu löytyy Kokkolan Golfkentällä. Latu lähtee klubirakennuksen vierestä.

Facebook ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu ilmoittivat viime viikolla uudesta kumppanuudesta kannustaakseen useampia ihmisiä ryhtymään verenluovuttajiksi. Nyt Facebookin 18–65-vuotiailla käyttäjillä Suomessa on mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa verenluovutukseen Facebookissa.

Uuden ominaisuuden avulla käyttäjät saavat ilmoituksia, kun lähellä olevat veripalvelutoimistot tarvitsevat luovuttajia. Käyttäjät voivat kutsua myös ystäviään luovuttamaan verta. Facebook mainostaa ominaisuutta käyttäjille heidän uutissyötteissään, tai ihmiset voivat hakea sen yksinkertaisesti etsimällä Facebookista hakusanalla ”verenluovutus”.

#