keskiviikko 8.12.2021 | 18:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kalle Niskasen kolumni: Kohti viisuja

Ke 24.2.2021 klo 11:00

UMK oli ja meni, enkä totta puhuakseni ehtinyt lopulta finaalia edes katsomaan, vaikka se alunperin aikomuslistallani olikin.

Pääkoppaani jäi kuitenkin kytevä tarve päästä leikkimään musatoimittajaa, joten tässä myöhäinen analyysini aiheesta.

Dannyn hautajaisista kertovassa biisissä monen katsojan huomio kiinnittyi lauseeseen, joka kuului näin: ”Pidä huoli et se yksi muija kutsua ei saa”

Tekstinpätkä antoi kieltämättä myös omasta mielestäni kertojasta jokseenkin luotaantyöntävää vibaa, mutta aloin myös miettiä, että mitä jos tuolla ”muijalla” tarkoitetaankin vaikkapa Päivi Räsästä. Kyllä siinä itselläni ainakin äkkiä ääni kellossa muuttuisi.

Voisin kuvitella esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten niin ikään kavahtavan ajatusta, että vaikka päiviltä pääsisi, niin Päivistä ei vielä silloinkaan.

Toisaalta Räsänen voisi olla myös hyödyllinen vieras hautajaisiin, sillä surutyöhönhän kuuluu yleensä aina sekin vaihe, jolloin kaikki kielletään.

UMK:n voiton nappasi kuitenkin Blind Channel, jonka esiintymisen kuumimmaksi puheenaiheeksi puolestaan nousi bändiläisten keskisormien kohottelu.

Vaikka voittokappaleessa ei vikaa ollutkaan, aloin silti pohtia, että jos Euroviisuissa kerran etsitään parasta biisiä, mutta sinne tahdotaan mennä näyttämään keskisormea, niin ehkä sittenkin Danny olisi ollut paras valinta viisuedustajaksi.

Ei ihme, että epäviralliseksi voittajaksi lopulta selviytyi kuin selviytyikin juuri Dannyn sormi, jonka kannustava laskeutuminen Blind Channelin jäsenten olkapäille ennen h-hetkeä kuulemma siivitti yhtyeen lopulta aina ylivoimaiseen voittoon asti.

Kirjoittaja on

kokkolalainen rap-artisti.

”Pääkoppaani jäi kuitenkin kytevä tarve päästä leikkimään musatoimittajaa...

#