torstai 22.4.2021 | 20:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pääsiäiskokko syttyy mahdollisesti Kirkonmäellä – Nuorkauppakamari järjestää etävirvonta-tempauksen

Sini Sulkakoski
Ke 31.3.2021 klo 15:45

Perinteiset pääsiäiskokot Halkokarilla, Kälviän Välikylässä, Marinkaisten nuorisoseuralla ja Kokkolan golfkentällä jäävät sytyttämättä.

– Valitettavasti kokko ei tänäkään vuonna pala. Yhdistystoiminnan näkökulmasta asia on murheellinen, koska kokolla olevan kioskitoiminnan tuotto on ollut yhdistystoiminnan ainut tulonlähde, toteaa Halkokarin pienkiinteistö- ja asukasyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Leppälä.

– Siitäkin huolimatta haluamme olla vastuullisia ja noudattaa annettuja ohjeistuksia, kertoo Leppälä.

Samoilla linjoilla ovat Kokkolan golfin kenttämestari Ari Korkiakangas, Kälviän Välikylän nuorisoseuran aktiivi Milla Korkiala sekä Marinkaisten nuorisoseuran aktiivi Heikki Välikangas.

– Samoilla säännöillä mennään kuin viime vuonna, eli ohjeistukset ja terveys edellä, todetaan yhteisesti.

Kirkonmäen asukasyhdistys ry. sytyttää pääsiäiskokon Nynäs Parkissa, mikäli kokoontumisrajoitukset sen sallivat.

– Mikäli tapahtuma järjestyy, kehotamme ihmisiä seuraamaan kokkoa etäältä, vain oman talouden jäsenten kanssa. Kannattaa seurata yhdistyksemme Facebook-ilmoittelua, kertovat Kirkonmäen asukasyhdistys ry:n puheenjohtaja Johanna Herrala sekä varapuheenjohtaja Teija Tynkkinen.

Kokkolan Nuorkauppakamari ry järjestää etävirvonta-tempauksen, jolloin virpomiseen voi osallistua etänä ja vastuullisesti. Etävirvonnassa virvottava järjestää virpomispisteen esimerkiksi pihalleen, johon virpoja voi jättää palkat ja virpomisoksat. Lisätietoja tapahtumasta löydät osoitteesta: www.virvonta.fi

#