torstai 22.4.2021 | 20:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hermes otti tiistai-iltana ison askeleen kohti välieriä – Tshekkihyökkääjä Zdenek Sedlak on pelien ja panosten koventuessa liekeissä

Lasse Gran
Ke 7.4.2021 klo 10:10

Hermes otti tiistai-iltana ison askeleen kohti välieriä.

Vasta jatkoerä toi taas 5-4 voiton K-Espoosta ja jo torstaina on mahdollisuus lähettää Mestiksen runkosarjan voittaja kesälaitumille. Niukka voitto oli kuitenkin enemmän kuin ansaittu ja Vilho Heikkinen tolppien välissä erinomainen.

Kuudes vuosi Suomessa ja toista kautta Hermeksessä pelaava Kärppä-laina Zdenek Sedlak pelaa lähtemättömästi Hermeksen fanien sydämiin. 21-vuotias tshekkihyökkääjä Sedlak on pelien ja panosten koventuessa liekeissä.

Tiistai-iltana Sedlak tehtaili kypärätempun – eli kolme maalia, hänen pudotuspelien saldo on häikäisevä. Neljästä ottelusta kirjattu huikeat 6 maalia ja 3 maaliin johtanutta syöttöjä.

Sedlak lähetti jatkoaika maalillaan lauantaina Turussa TUTO:n kesälomalle. Sama mies upotti maalillaan ajassa 71.24 K-Espoon Vierasjäällä tiistaina. Mainittakoon, että toisin kuin runkosarjassa jatkoaika pelataan viisi vastaan viisi kentällisin ja kunnes janottu voittomaali syntyy.

Muutama vuosi sitten Vantaalla maratonottelu alkoi maaliskuun viimeisenä päivän ja päättyi aprillipäivänä, pelattiin 18.30 – 0,45 eli 157 minuuttia ja lähes 8. erää.

Tiistai-illan puolivälierän 1. osaottelu paras kolmesta oli viihdyttävä ja käsikirjoitus oli upea. Vuorotahtiin viimeisteltiin. Maalitehtailun aloitti ja lopetti Sedlak. Vain 48 sekuntia ehdittiin pelata, kun Espoon veskari Roope Taponen teki karmean virheen tarjoamalla lahjamaalin. Vanhassa kotihallissaan hienon ottelun pelannut Oskari Uomala syötti ja Sedlak upotti johtomaalin.

Uomalan johtama ketju laidoillaan Heikki Harju ja kultakypärä Sedlak ei tee ns. räkämaaleja vaan useimmiten upeiden syöttöjen päätteeksi. 3. erässä Uomala iski jäänuoliaisen maalin eteen ja Harju laittoi lavan jäähän, 3-2 johtomaali yv:llä.

K-Espoo ei kuitenkaan luovuttanut, tuli rinnalle ja ohi. Hermeksen iskulauseeksi tai ”iskusanaksi” sopii valmentaja Jere Härkälän usein toistama toteama – olimme sitkeitä.

Havaintoja: K-Espoo palasi kahden ja puolen viikon tauon jälkeen tositoimiin. Vastaavana aikana Hermes on pelannut peräti 6 ottelua.

Kesken kauden Hermeksen takalinjoille hankitut Saku Vesterinen SaPKosta ja Valtteri Meisaari ovat etenkin pudotuspeleissä osoittautuneet onnistuneiksi hankinnoiksi. Vesterinen vapautti upealla syötöllä Sedlakin voittomaalin tekoon, eikä ollut ensimmäinen kerta. Vesterisen saldo 4 ottelusta on 1+3=4.

Käykö runkosarjan voittajan Espoon valmentajan Janne Tuunaselle toistamiseen kylmät. Keväällä 2019 Tuunanen johdatti Hermeksen runkosarjan voittoon ja lähdettiin puolivälieristä laulukuoroon.

”Tiistai-iltana Sedlak tehtaili kypärätempun – eli kolme maalia, hänen pudotuspelien saldo on häikäisevä.

#