keskiviikko 8.12.2021 | 18:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Vingestä kulttuurikeskus?

Maria Store
Ke 21.4.2021 klo 12:00

Kaupungin työryhmä selvittää voisiko Vingen kiinteistössä toimia lähitulevaisuudessa kulttuurikeskus. Vingen kiinteistö on toiminut useamman vuoden koulujen väistötilana, mutta nyt näyttää siltä, että ensi vuonna tiloja ei tarvita enää siihen tarkoitukseen.

Nyt olisi mahdollisuus kehittää Snellman-salin ympärille kulttuurikeskus. Samalla kaupungin oma Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri saisi kipeästi kaivatut pysyvät tilat harjoittelulle ja muulle toiminnalleen.

Kamariorkesteri on majaillut Raatihuonella yli kolmekymmentä vuotta. Ratkaisu on alusta alkaen ollut väliaikainen, mutta vuosien mittaan parempia tiloja ei ole löytynyt.

Raatihuone on komea rakennus keskeisellä paikalla ja sen sali on tunnelmallinen paikka pienimuotoisten konserttien järjestämiselle. Mutta rakennuksen kunto on heikentynyt ja se on kovastikin remontin tarpeessa. Rappausta tippuu ja seinissä on halkeamia. Arvokasta rakennusta täytyy päästä korjaamaan pian, ennen kuin se pääsee liian huonoon kuntoon. Ja orkesterin täytyy saada kunnolliset työtilat.

On luonnollista, että tiloja kaavaillaan Vingelle. Orkesterin ”kotisalin” eli Snellman-salin yhteyteen sopii orkesterin harjoitussali. Pienempää salia voitaisi hyödyntää myös pienimuotoisiin tapahtumiin.

Vingen kiinteistössä on jo museon toimitiloja ja Rokkikoulu. Kiinteistön b-rungosta vapautuu myös pienempiä tiloja, joiden tulevaisuus on vielä avoinna.

Olisiko siellä paikka kovasti kaivatuille järjestöjen yhteisille tiloille?

Rautatientorille on visioitu kulttuuritaloa, mutta kuten kulttuuritoimenjohtaja tässä lehdessä julkaistussa jutussa toteaa: kulttuurikeskusta on järkevämpää ja edullisempaa kehittää Vingelle.

maria.store@kokkolalehti.fi

”On luonnollista, että tiloja kaavaillaan Vingelle.

#