tiistai 11.5.2021 | 02:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Niemen tontin kerrostalotyömaan isoimmat, Isokadun liikennettä haittaavat työt ovat pian ohi – Isokadun liikenne palaa kesäksi normaaliksi

Hanna Rautio
Pe 23.4.2021 klo 14:05

Keskustassa sijaitsevan Niemen tontin kerrostalojen rakentaminen etenee aikataulun mukaan, kertoo kerrostaloprojektin tilaajan Lakea Oy:n edustaja, projektipäällikkö Matti Malviniemi.

Rakentamisesta johtuen Isollakadulla on ollut viime marraskuun alusta lähtien ajoittain voimassa poikkeusliikennejärjestelyt. Katu on ollut poikki rakennustyömaan kohdalta Tehtaankadun ja Pitkänsillan väliltä ja tällöin liikenne on ohjattu kävelykatua merkittyä reittiä pitkin kirjaston edestä Itäiselle Kirkkokadulle.

– Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa vielä huhtikuun ajan, mutta vapusta lähtien liikenne normalisoituu, Malviniemi kertoo.

Hänen tietojensa mukaan kiertotie on toiminut hyvin, kun alkuhämmennyksestä selvittiin ja ihmiset oppivat ajamaan merkittyä reittiä kadun ollessa poikki.

Malviniemen mukaan isoimmat liikennettä haittaavat työt on pian saatu tehtyä. Isokadun suuntaisesti oleva A-talo on saanut jo vesikaton päälleen ja B-talossakin vesikaton teko on aloitettu.

Marianna Hautala kaupungin kaupunkiluvituksesta kertoo, että lupa liikenteen poikkeusjärjestelyille on toukokuun loppuun asti. Kaupungin tiedon mukaan katu saattaa olla poikki tilapäisesti noin kerran viikossa toukokuun ajan.

– Kesäkuussa Isokadun pitäisi olla käytössä normaalisti. Ajorataa voidaan sen jälkeen tarvittaessa leventää rakennustöiden vuoksi poistamalla valaisintolppia, Hautala sanoo.

– Vähän isompi ulkoinen homma on ulkoseinien pinnoittaminen. Molemmat rakennukset rapataan okrankeltaisiksi. Ne työt aloitetaan kesäkuun alusta. Vuoden päästä siellä asutaan jo kovasti, Malviniemi sanoo rakennusprojektin vaiheista.

”Poikkeus-järjestelyt ovat voimassa vielä huhtikuun ajan.

#