tiistai 11.5.2021 | 01:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ratkaisu siirtyi Imatralle – Hermeksen ja Ketterän välinen ottelu oli alusta loppuun rajua taistelua

Lasse Gran
Ke 28.4.2021 klo 09:30

Hermeksen ja Ketterän matka jatkuu. Tiistai-iltana Hermeksellä oli ns. ottelupallo, mutta toisin kävi. Lähes neljän tunnin jännitysnäytelmä päättyi kello 22.07 pelikellon näyttäessä 91,15.

Ottelusarja on siten tasan 3-3 ja ratkaiseva viides ottelu pelataan torstaina Imatralla. Vieraiden 4-3 voitto-osuman värkkäsivät Roopet Mäkitalo ja Reini.

Ottelu oli alusta loppuun rajua taistelua. Hermes avasi ensimmäisenä maalihanan ja kukas muukaan oli asialla kuin Zdenek ”Seppo” Sedlak. Toistamiseen Hermes ei enää johtanut, mutta Sedlakin toimesta tultiin kahdesti rinnalle. Kakkoserän lopulla Hermeksellä oli erittäin vahva viisiminuuttinen.

Kärppälaina Sedlakin ensimmäinen osuma syntyi tasakentällisin. 2-3 ja 3-3 maalit Sedlak toimitti ylivoimalla ja kypärätemppu valmistui ajassa 41.03. Jere Härkälän ja Niko Kivistön johtama miehistö osoitti jälleen kerran yv-tehot.

Viidestä Ketterän jäähystä Hermes rokotti kahdesti, eli 40 % tehoilla. Hermeksen kahdeksan jäähyminuutin aikana Hermes puolusti erinomaisesti ja loput hoiti Joel Blomqvist. ”Blommalle” kertyi 43 torjuntaa, kollega Santeri Lipiäiselle kolme enemmän.

Ratkaisevilla hetkillä varsinaisen peliajan aikana Hermes pelasi kurinalaisemmin joukkueena. Jatkoerissä alkoi molemmilla joukkueilla jalka painaa.

– Omista on lähdettävä nopeammin, totesi joukkueen kapteeni Oskari Uomala toisella erätauolla ja tuota lääkettä myös Ketterä noudatti jatkoerissä.

Tasatahtiin puolessatoista jatkoerässä laukauksia maalia kohti kirjattiin peräti 45.

Hermeksen matka pudotuspeleissä on monessa suhteessa poikkeuksellinen. Pudotuspeleihin parhaimpaansa virittäytynyt joukkue ja sen kentälliset ovat pysyneet käsittämättömän hyvin kasassa. Kahdeksassa viimeisessä kentälliset ovat olleet kiveen hakatut puolustaja Juuso Ketolan kuntouduttua.

Tässä ketjut: Eemeli Takala – Erik Ahopelto – Eetu Paasovaara, Heikki Harju – Oskari Uomala – Zdenek Sedlak, Ville Heikkala – Arttu Lausniemi – Juha Rautiainen ja Jesper Ahlgren – Tuukka Lundell – Henri Limma.

Puolustajat: Julius Reini – Saku Vesterinen, Valtteri Meisaari – Toni Tuupanen, Juuso Ketola – Akseli Karjalainen sekä seitsemäntenä puolustajana Reko Thornberg.

Tolppien välissä Joel Blomqvist on kantanut päävastuun. Pariin otteeseen Vilho Heikkinen on käynyt tuuraamassa ”Blommaa”. Kaksikko on Mestiksen paras kaksikko.

Villi kortti -kierroksella TUTOa vastaan oma kasvatti Juuso Nykänen ja Veeti Lehmuskallio paikkasivat muutamat minuutit. Siinä Hermeksen kapea, mutta tiivis pakka.

Oma luku oli tiistai-illan yleisöjärjestelyt. Hermes sai viime tinkaan luvan ottaa kaksikymmentä katsojaa lehtereille ja maksimissaan ravintola-asiakkaita 50 prosenttia pubin asiakasmäärästä, eli 90. Ehtona oli, että näköyhteys ravintolasta jäälle peittyy ja se onnistui vihreällä pressulla. Ravintolayleisö sai luvan seurata ottelua isolta näytöltä.

Koomista ja farssinomaista, kun katsomon parinkymmenpäinen yleisö tuuletti kolmesti ”Seppo” Sedlakin osumia ja viiveellä oli ravintolayleisön vuoro tuuletella. 46 ravintolapaikkaa lunastettiin.

Torstaina Hermeksellä on potissa historiallinen Mestiksen mestaruus!

”Ratkaisevilla hetkillä varsinaisen peliajan aikana Hermes pelasi kurinalaisemmin joukkueena.

#