keskiviikko 8.12.2021 | 18:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Iso hanke nytkähti eteenpäin

Maria Store
Ke 5.5.2021 klo 10:35

Kokkolan Urheilu- ja tapahtumapuisto-hanke nytkähti ison askeleen eteenpäin tiistaina, kun Kokkolan Urheilupuisto Oy:n toimitusjohtaja julkistettiin.

Ohjakset käsiinsä ottaa kokkolalainen Timo Sivula, joka haluaa panostaa niin kulttuurin kuin urheiluunkin.

”Saamme ensiluokkaiset puitteet urheilulle, mutta myös tapahtumille. Saamme tapahtumastadionin, jonne voi kutsua suuren luokan artisteja. Kokkolassa on voimakas kulttuurikenttä ja ansaitsemme hyvän tapahtumapaikan”, hän toteaa tähän lehteen tehdyssä jutussa.

Suurhanke on herättänyt paljon keskustelua kaupungissa, puolesta ja vastaan, ja ennen kaikkea siitä, mitä kaikkea puistoon pitäisi tai ei pitäisi sijoittaa.

Osa jalkapalloväestä on ollut keskuskentän säilyttämisen puolella ­– syyt liittyvät pelättyyn kustannusten kasvuun. Kulttuuriväki on toivonut, että hanke palvelisi myös musiikki- ja kulttuuritapahtumia.

Kaiken tämän kanssa toimitusjohtaja saa painia, mutta hän tuntuu olevan siihen valmis.

Kokkolan Urheilupuisto Oy:n tehtävänä on toteuttaa alueelle hybridiareena ja harjoitusjäähalli, sekä kehittää kokonaisuutta liikunta- ja tapahtuma-alueena.

Valmistuessaan Urheilu- ja tapahtumapuisto kokoaa yhteen vanhan keskuspuiston alueelle sijoittuvat Urheilutalon (1964), uintikeskus VesiVeijarin (2006), jäähallin (1988), Brita Marian puiston (2017) sekä uudiskohteina rakennettavat harjoitusjäähallin, hybridiareenan ja tapahtumapuiston.

Urheilu- ja tapahtumapuisto on iso investointi ja sitä pitää viedä eteenpäin maltilla. Sitä vauhdittaa kuitenkin Urheilutalon huono kunto. Urheilutalon käyttäjät kaipaavat varmasti uusia tiloja hyvinkin pikaisella aikataululla.

Urheilu- ja tapahtumapuiston toivotaan lisäävän kaupungin vetovoimaa ja mahdollistavan messujen, kokousten ja suurten urheilutapahtumien järjestämisen.

Suunnitelmat ja toiveet ovat suuret. Toivottavasti ne myös toteutuvat.

maria.store@kokkolalehti.fi

”Kaiken tämän kanssa toimitusjohtaja saa painia, mutta tuntuu olevan siihen valmis.

#