lauantai 25.9.2021 | 13:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Miesten Ykkösen huippuottelut saavat jatkoa, kun naapurikaupungin Jaro saapuu vieraaksi Kokkolaan

Lasse Gran
Ke 26.5.2021 klo 18:00

KPV tulee kahden viikon pelitauolta, sillä Gnistan ”ei onnistunut saamaan kyytiä Kokkolaan ja ottelu siirtyi kesäkuun lopulle.

Lauantai-illan kiistakumppaneilla on alla ottelu Vepsua vastaan. KPV haki 2-2 tasapelipisteen Vaasasta ja Jaro päätyi kotonaan 1-1 lukemiin. Adam Vidjeskog nosti takatolpan kautta pallon yli hölmistyneen maalivahdin, 1-0, ja Haris Chantzopoulos laukoi vaparin komeasti yläkulmaan 2-1, mutta VPS tuli onnekkaasti rinnalle.

Vihreän saldo kolmesta ottelusta voitto ja kaksi tasapeliä, Jarolla neljästä kaksi voittoa, tasapeli ja tappio. KPV:lla on sen sijaan pyöreä nolla päästettyjen maalien sarakkeessa.

Muutaman kierroksen perusteella ennustettavuus on vaikea. Jaron kohdalta merkille pantavaa on, että peräpään pelaajat ovat viimeistelleet 8. maalista peräti 5. Hyökkäysarsenaali on kapoinen ja tehot paljolti laitapakki Sotelon, toppari Johan Brunellin ja Markus Kronholmin varassa. Etenkin erikoistilanteissa ruosteenpunaisista löytyy vaarallisuutta.

Tuo kolmikko, kun eliminoidaan mahdollisuudet kasvavat rajusti. KPV:n valmentajakaksikko Niko Kalliokoski ja Niklas Vidjeskog huomioi tarkasti vastustajan vahvuudet ja heikkoudet pelitaktiikkaa laadittaessa. Vaasassa neljän puolustuslinja muutettiin ns. kolmen topparin systeemiin ja ote siirtyi KPV:lle.

Entä Jaro lauantaina?

– Sellainen tunne on, että peli on avoimempaa, Niko Kalliokoski toteaa.

Valmennuksella on käytettävissään koko työkalupakki lukuun ottamatta kahta pitkäaikaispotilasta. Tiistaina Sebastian Mannström matkusti Helsinkiin lopputarkastukseen ja myös kärki Takanori Yokochi oli tiistaina tarkemmissa tutkimuksissa.

– ”Sebu” Mannström tuskin vielä lauantaina pelaa derbyssä, Kalliokoski puntaroi.

Joukkueiden pelaajat ja valmennus tuntevat toisensa paremmin kuin hyvin, sillä puolisen tusinaa pelaajista ja KPV:n molemmat valmentajakaksikkot ovat edustaneet molempia seuroja. Rakkaus ja/tai vihasuhdetta löytynee.

Jaron paidassa ovat pelanneet Mannström, Vidjeskog, Chantzopoulos, Kyle Curinga, Jusa Ihalainen, Stanley Amuzie ja Pietro Kytölaakso. Jaron takalinjoilla nähdään KPV:n kasvatti Patrick Byskata, joka toimii myös Jaron varakapteenina.

Myös GBK pääsi pienen tauon jälkeen tositoimiin miesten Kakkosessa sunnuntaina Oulussa. Tuliaisina oli vain kokemusta, sillä 0-6 tappiolukemat mairittelevat raitapaitaa. JS Herculeksen maalivahti ei joutunut kertaakaan torjuntatöihin.

Sunnuntaina raitapaitaakin nuoremmalla rosterilla operoiva SJK Akatemiaa saapuu vieraaksi. Kauden ensimmäistä maalia ja pistettä lähdetään metsästämään.

”Etenkin erikoistilanteissa ruosteenpunaisista löytyy vaarallisuutta.

#