lauantai 25.9.2021 | 13:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Special Presentin johdolla kokkolalaishevoset juoksivat voittoisasti kotiradalla

Tuula Torppa
Ke 2.6.2021 klo 10:15

Harri Puution valmentama Special Present menestyy yleensä, kun hevosella on kaikki kunnossa. Kokkolassa tuli voitto vaikka aivan priima hevonen ei valmentajan mukanaan vielä ollut.

– Ei se ihan ole parhaimmillaan, mutta toivottavasti menossa oikeaan suuntaan. Monenlaisia vaivoja on uran varrella ollut, nyt keväällä sillä ei aineenvaihdunta ollut ihan kunnossa, mikä selittää pari vaisumpaa esitystä, valmentaja Harri Puutio selvittää.

Special Presentin omistavat Puution lapset Neea, Netta ja Nooa Puutio.

Kälviäläisen Jari Hietalan hevoset ovat menestyneet keväällä, Heimarissa voittovuorossa oli uraa aloitteleva 5-vuotias Draxler, jota ohjasti Ville Pohjola.

– Se on vielä vähän sellainen jännittäjä ja muiden kanssa seurustelija, mutta umpivarma ravuri, joka ei laukkaa herkästi. Ostettiin tämä muutama vuosi sitten, kun poika halusi varsan Brad De Veluwesta ja tässä on nyt sellainen, Jari Hietala kertoo.

Omistajiin kuuluu hänen lisäkseen Teemu Hietala ja Johanna Hatela.

Ravi-ilta alkoi aloittelevien lämminveristen lähdöllä, jossa ykkössijan nappasi Juha Sillanpään Lexus Power. Kotiradan voittajiin voi melkein lukea myös Laptop Alleyn, joka tulee Kruunupyyn puolelta kaupungin rajan kupeesta. Sen nuori valmentaja Ida Huhtala aloitti poneista ja on nyt siirtynyt hevosiin ja hän omistaa ruunan yhdessä äitinsä Marjut Kiikerin kanssa.

Aloittelevien kylmäveristen lähdössä Klemolan tallista aloitti Karoliitan varsoista sisarussarjan nuorin 4-vuotias tamma Varasuunnitelma, joka sijoittui toiseksi. Rahasijoille ylsivät myös Shiny Beatrix, Case By Case, Temptation Leader, Kiss My Ace, Neptunus Avanger ja Caldera Amour.

Ohjastajat antoivat kiitosta Heimarin hyvästä kaviourasta, mitä edesauttoi edellispäivien sateet. Pienistä teknisistä ongelmista huolimatta voittajahaastattelut teki onnistuneesti vasta 16-vuotias Juuso Väyrynen Pyhäjärveltä, joka lienee tulevaisuudessa ravien äänityöläisiä. Heimarin ravit käytiin ilman yleisöä, mutta toivottavasti tilanne on toinen elokuun alkupuolella ajettavissa raveissa. Harjoitusraveja on myös suunnitelmissa, mikäli rajoitukset antavat myöten.

#