torstai 23.3.2023 | 01:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan työttömät ry uuden alun edessä

Sini Sulkakoski
Ke 30.6.2021 klo 10:00

– Kokkolan kaupungin myöntämä 30 000 euron avustus auttaa meidät alkuun käynnistäen toiminnan uudelleen ensi viikolla, kertovat Kokkolan työttömät ry:n toiminnanjohtaja Johanna Laakso sekä toiminnanohjaaja Pekka Välikangas.

Yhdistyksen hallitus on laittanut muutaman kuukauden aikana hihat heilumaan. Paperitöiden ohella yhdistyksen tilat kokevat muutoksia, ja ajatuksena onkin ikään kuin tuoda työttömien yhdistys 90-luvulta 2020-luvulle.– Onhan ensi vuonna yhdistyksemme 30 juhlavuosi! Toiminnassa oli vuosien saatossa kerenneet erilaiset yhteistyökuviot vähän hiipua, mutta nyt olemme elvytelleet suhteita ja kanavia takaisin.

Laakso kertoo, että hänen lisäksi yhdistyksessä toimii vakituisesti kolme palkattua ohjaajaa, joilla kaikilla on omat vastuualueensa. Kuntouttavassa työtoiminnassa tällä hetkellä neljä henkilöä.

– Lisäksi elokuun alusta keittiöön palkataan ainakin yksi kokki palkkatuella, ja heinäkuussa aloittaa kaksi työkokeilijaa.

Ruokala aukeaa heinäkuussa ensin kolmena päivänä viikossa ja tavoitteena on, että elokuussa keittiö olisi auki jokaisena arkipäivänä. Ruokajakelut tehdään edelleen tiistaisin ja perjantaisin.

– Meillä on voimassa oleva vuokrasopimus heinäkuun alusta ja saimme vuokranantajalta luvan, että tätä tilaa voi vuokrata esimerkiksi kokouskäyttöön ulkopuolisillekin. Tänne sopii yhtä aikaa noin 40-50 henkeä ja keittiössämme voidaan valmistaa kaikki tarjottavat näihin tilaisuuksiin. Tällä toiminnalla saadaan lisätuloa vuokranmaksuun, kertoo Laakso.

Kokkolan Työttömät ry.:n uusi hallitus:

Puheenjohtaja: Tuomas Jukkola

Toiminnanjohtaja: Johanna Laakso

Muut jäsenet: Elisa Mansikka-aho, Eija Termonen, Pekka Välikangas, Jari Aksela

Varajäsenet: Tommi Forsell, Reino Hänninen ja Anton Meriläinen.

– Yhdistys tarjoaa palveluina lisäksi pieniä kuljetustöitä, muuttoapua, kiinteistöpuolen hommia sekä kotiapua, lisää Välikangas.

Laakso ja Välikangas toteavat, että yhdistys etsii itselleen aktiivisesti yrityksiä että yksityisiä ihmisiä erilaisiin yhteistöihin. Esimerkiksi talkoolaiset tilojen remontointiin ovat tervetulleita.

– Meillä on itsellä valmiita ideoita joihin etsimme yhteistyökumppaneita ja tietysti otamme kiitollisena vastaan meille tehdyt ehdotukset!

Vaikka Kokkolan työttömät ry ikään kuin ”brändätään” uudelleen niin Laakso ja Välikangas vakuuttavat, että yhdistyksen ydintoiminta pysyy edelleen samana kuin aiemmin.

– Tämä pysyy virkistystoimintana työttömille. Paikkana, jossa kohdata samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, ja jossa saa osallistua erilaisille kursseille ja koulutuksiin. Yritysyhteistyöllä pyrimme pääsemään lähemmäksi työelämää sekä yritysmaailmaa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että tämä on nimenomaan työttömien paikka, jonne voi tulla omana itsenään ilman mitään paineita.

– Haluamme uudistetulla toiminnallamme luoda myös ihan yleisen asenneilmastonmuutoksen työttömiä kohtaan, painottavat Laakso ja Välikangas.

Uudet remontoidut tilat Niittykadulla aukeavat avajaisten muodossa 10 heinäkuuta, jolloin toimintaan saavat tulla kaikki tutustumaan.

– Tarjolla on ainakin poniajelua, hattaraa, grillausta ja pientä kirppistoimintaakin!

”Haluamme uudistetulla toiminnallamme luoda myös ihan yleisen asenneilmastonmuutoksen työttömiä kohtaan.

#