keskiviikko 8.12.2021 | 17:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Länsipuistossa syntyy taidetta – Mosaiikkipajassa rikkimenneet kahvikupit otetaan hyötykäyttöön

Maria Store
Ke 7.7.2021 klo 10:00

Helle helli taiteilijoita maanantaina ja tiistaina, kun Länsipuiston puiden varjoissa väritettiin suurta värityskirjaa. Työpaja järjestettiin osana Centria-ammattikorkeakoulun OMA-hanketta.

Hankkeen myötä kaupunkiin syntyy Osallisuuspolku, jonka varrella on erilaisia yhteisötaideoteoksia. Suurin niistä on vesitornin kylkeen syntyvä muraali.

Lohtajalaissyntyisen kuvataiteilija, kuvataideopettaja Sanna-Mari Prittisen vetämässä Suuri värityskirja -työpajassa väritettiin muun muassa maisemavalokuvien inspiroimia isokokoisia värityskuvia. Väritettävänä olivat esimerkiksi Neristanin puutalot ja Ohtakarin maisema.

– Tarkoitus ei ole tehdä realistisia kuvia väritykseltään tai muodoltaan. Ohtakarista näyttää tulevan vähän pinkki ja Neristanin puutalot ovat muodoiltaan jopa naivistisia, Prittinen selvittää.

Suuri värityskirja -työpajat alkoivat 2017 Suomen kulttuurirahaston myöntämän avustuksen voimin. Prittinen vetänyt niitä Suomen lisäksi myös Aurinkorannikolla Espanjassa.

– Saan lapsilta usein ideoita työpajoihin, niin tähänkin. He miettivät, miksi värityskuvien pitää aina olla niin pieniä.

Koska isot värityskuvat ovat raskaita väritettäväksi puuväreillä, maalattiin niitä pajassa guasseilla.

– Jokainen kävi vuorollaan maalamassa pienen palan maalausta. Minusta on kiva, kun erilaiset maalausjäljet sekoittuvat. Kannustan myös maalaamaan rajojen yli!

Teokset jäävät OMA-hankkeen haltuun, mutta tulevat myöhemmin osaksi myös Prittisen omaa näyttelyä.

Työpajat jatkuvat keskiviikkona ja torstaina, kun Länsipuistossa päällystetään Prittisen tekemä suurikokoinen Aalto-teos.

Teos koostuu 16 palasta ja sen pintaa koristellaan mosaiikilla ja maalilla. Paja soveltuu kaikenikäisille. Perheen pienimmillä tulee olla aikuinen mukana.

– Avoimiin pajoihinkin tulisi mielellään ilmoittautua etukäteen, mutta aina voi tulla paikan päälle katsomaan, jos ryhmässä on tilaa. Pajaan voi tuoda mukanaan mosaiikkitarpeiksi vaikka rikkimenneen kahvikupin tai muun astian.

Teos tulee aikanaan esille johonkin julkiseen tilaan kaupungissa.

Avoin mosaiikkipaja Länsipuistossa 7.-8.7. kello 17-19. Ilmoittautumiset ennakkoon sanna-kaisa.karvonen@centria.fi.

#