lauantai 25.9.2021 | 11:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kymmenen vuotta, eli noin puolet elämästään lentopallojoukkueen huoltotehtävissä toiminut Jasse Puikko siirtyy, kuten hän itse sanoo, eläkkeelle: "Annoin kaikkeni lentopallolle, tulevaisuudessa ehtii toki takaisin, jos paloa riittää"

ROY FRILUND
Ke 7.7.2021 klo 11:10 | päivitetty ke 11:43

Lentopallopiireistä tuttu Jasse Puikko ryhtyi yksityisyrittäjäksi, joka vie sen verran paljon aikaa, että lentopallo saa väistyä.

– Puolet elämästäni olen tätä hommaa tehnyt. Viime kauden aikana tuli fiilis, että nyt on aika lopettaa, kun samaan aikaan myös idea omasta yrityksestä syntyi, itseään myös huoltoneuvokseksi tituleeraava Puikko toteaa.

Jasse Puikon 1. heinäkuuta aloittanut yritys käyttää nimeä FixiJasse. Yrityksen palveluihin kuuluu autojen fiksaus, eli muun muassa puhdistus päältä ja sisältä, maalipinnan hiontaa, pinnoitusta ja vahausta.

– Näitä nyt aluksi. Jatkossa olisi tarkoitus satsata myös ikkunatummennuksiin sekä teippaushommiin, Jasse Puikko kertoo.

Ihan puskista Puikko ei tehtävään ryhdy. Takana on vuoden kokemus vastaavista töissä Kuopiossa, jossa hän myös toimi Savo-Volleyn huoltajana.

– Työ oli mielenkiintoista ja innostuin kovasti jatkamaan. Näin tälle markkinaraon myös Kokkolassa ja päätin pistää firman pystyyn.

Jasse Puikon yritys FixiJasse sijaitsee Akselitiellä, tarkemmin numerossa 11 ja halli 8.

Jasse Puikko

Ikä: 20

Syntymäkaupunki: Kokkola

Perhe: äiti ja isä

Harrastukset: kaikenlaiset pallopelit. Padel on hauska peli. FIFA:ssa kiva voittaa Antti Leppälä.

Suosikkipelaaja: Antti Leppälä.

Lentopallo on nyt taaksejäänyttä elämää, vai onko?

– Annoin kaikkeni lentopallolle. Tulevaisuudessa toki takaisin ehtii, jos paloa riittää. Pelejä käyn varmasti katsomassa ja ostan kausikortin.

Puikko toimi huoltajana yhdeksän vuotta Kokkolan Tiikereissä ja yhden Savo-Volleyssa. Harvalta noin kaksikymppiseltä löytyy palkintokaapista yhtä monta aikuisten SM-mitalia kuin mitä Jasselta löytyy, eli kolme kultaa, kaksi hopeaa sekä kolme cupmestaruutta.

– Ensimmäinen SM-kulta keväällä 2013 oli huikein kokemus. Se buumi. Vastaavanlaista ei lentopallossa ole nähty eikä tulla näkemäänkään. Eikä varmaan muissakaan lajeissa.

– Vuodet lentopallon parissa antoivat paljon. Paljon ystäviä ja kontakteja ja lista niistä on todella pitkä.

Kysymykseen nouseeko jotkut ystävyyssuhteet ylitse muiden, Puikko vastaa nimet Niklas Breilin, Antti Leppälä ja Mikko Keskisipilä.

Jasse Puikon ollessa vain 10-vuotias Tiikereiden silloinen puheenjohtaja Jorma Nikkanen kysyi häntä joukkueen huoltajaksi.

– Olin silloin mukana vieraspelissä Muuramea vastaan. Vastasin kyllä, Jasse muistaa.

Se oli hänen ensimmäinen liigaottelunsa. Yhteensä pelejä tuli (liiga ja cup) noin 400.

”Ensimmäinen SM-kulta keväällä 2013 oli huikein kokemus. Se buumi.

”Annoin kaikkeni lentopallolle. Tulevaisuudessa toki takaisin ehtii, jos paloa riittää.

#