keskiviikko 28.7.2021 | 16:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Helsinki vaihtui Kokkolaksi – Suomen isoimmissa kaupungeissa asunut Juha Järvinen kertoo Kokkolan näyttävän ulospäin elinvoimaiselta kaupungilta

Sini Sulkakoski
Ke 21.7.2021 klo 18:15

– Olen alkujaan Lahdesta kotoisin, josta muutin opiskelemaan Jyväskylään ja jonka jälkeen muutin Helsinkiin, jossa olin viitisen vuotta mukana kehittämässä markkinointitoimistoa. Sitten Kokkolan suunnalta avautui ainutkertainen ”once in a lifetime” -tilaisuus PaaPii Design Oy:n Finsket-brändin kehittämisen myötä. Mietin muutaman viikon muuttamista tänne, koska Helsingissä oli työ sekä ystävät. Sydämessä oli kuitenkin outo luomisen palo ja tietynlainen uteliaisuus, joten päätin jättää pääkaupunkiseudun taakse ja muuttaa teille tuntemattomille Pohjanmaalle, kertoo Juha Järvinen, 31, taustoistaan.

Keväällä Kokkolaan muuttanut Järvinen oli käynyt Kokkolassa aikaisemmin vain yhdellä päiväreissulla. Seuraavan kerran hän saapui Kokkolaan muuttokuorman kanssa.

Järvinen toteaa olevansa kotiutunut Kokkolaan oikein hyvin.

– Se mikä on yllättänyt todella positiivisesti on se, kuinka lämpimiä, vilpittömiä ja avoimia ihmiset täällä ovat. Tuntuu, että täällä voisi tutustua todella nopeasti kehen vaan. Olen murtanut vähän omia ennakkoluulojani sen suhteen, kun luulin itse tulevani sellaisista kaupungeista, missä ihmiset ovat avoimia. Mutta kyllä Kokkola vetää tässä pidemmän korren!

Järvinen kertoo Kokkolan näyttävän ulospäin todella elinvoimaiselta kaupungilta.

– Vaikka Kokkola on keskikokoinen kaupunki, niin ei tämä todellakaan ole mikään tuppukylä!

Vaikka Järvinen ei ole Kokkolassa kauan kerennyt asumaan, lempipaikkoja on kuitenkin jo löytynyt.

– Harrbådan majakan ympäristö on jotenkin kiehtova. Siellä on pieni ranta, jonne on hyvä mennä rauhoittumaan.

Järvinen on myös laittanut hauskoja yksityiskohtia merkille uudesta kotikaupungistaan.

– Sellaisen yhtenäisen piirteen kokkolalaisten keskuudessa olen huomannut, että ihmiset tervehtivät täällä pääsääntöisesti aina sanalla ”Hei!”, kun muualla käytetään sanoja ”Terve!” tai ”Moi!”. Ja kun maistoin ensimmäisiä kertoja Kokkolan hanavettä, niin tuli vähän tunne kuin olisi ulkomailla, kun se maistui vähän erilaiselta.

Pyöräilyä harrastava Järvinen kertoo lähtevänsä tutustumaan Kokkolan eri ulkoilureitteihin aina, kun vain töiltään ehtii.

– Täällä on parhaimmat pyöräilytiet ja ylipäänsäkin pyöräilyreitit, mitä olen itse missään päin Suomea kohdannut.

Voit vinkata uusista kokkolalaisista meille: toimitus@kokkolalehti.fi

”Vaikka Kokkola on keskikokoinen kaupunki, niin ei tämä todellakaan ole mikään tuppukylä!

#