lauantai 25.9.2021 | 12:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Niko sivuun, Nicke tilalle: "Uskon vahvasti, että tämä joukkue kääntää kelkan"

Lasse Gran
Ke 28.7.2021 klo 10:00

Tänä iltana Oulunkylässä Niklas Vidjeskog johtaa Palloveikkoja kärkijoukkue Gnistanin vieraana.

Päävalmentajana noin vuoden toiminut Niko Kalliokoski päätti siirtyä sivuun ja kakkoskoutsina toiminut Niklas Vidjeskog veti ensimmäiset harjoitukset päävalmentajana.

– Uskon vahvasti, että tämä joukkue kääntää kelkan.

Vale, emävale ja tilasto. Jos ja kun tilastoja oikein tulkitsee, löytyy mielenkiintoista materiaalia. Sarjataulukosta paljastuu totuus – KPV on tusinan kierroksen jälkeen tuloksellisesti Ykkösen heikoin joukkue.

Viidentoista ottelun, Ykköstä ja Suomen Cupia, saldo on yksi vaivainen voitto. Jalkapalloa seuraava tietää, että ottelun kesto on 90 minuuttia plus mahdollinen lisäaika.

Palloveikkojen katastrofaaliset viimeiset minuutit ovat maksaneet kalliita pisteitä. Sarjassa on kahdesti menetetty pisteitä ns. yliajalla ja kertaalleen ottelun 88 minuutilla. Myös Cupissa tuli 90 minsalla tukkaan. Vastaavasti viime hetken maaleja ei itse ole tehtailtu.

Kauden 12 ottelua pilkottuna vartin jaksoihin paljastaa karun totuuden. Maalisuhdehan on 11 -19, eli kahdeksan pakkasella. Tilastoissa irvistävät ensimmäinen ja viimeinen vartti. Ensimmäisen vartin aikana maalisuhde on 1-5. Myös viimeinen vartti on osoittautunut murheelliseksi, 0 tehtyä ja neljä päästettyä ajassa 88 ja 90 sekä kaksi kertaa 90+1. Kalliokoski sai kokea parhaat hetket puoliaikojen jälkeen, jolloin varttitunnin lukemat PV:n hyväksi 5-2. Ja viimeisen puolituntisen maalisuhde 2-9.

Siirtojen tultua mahdollisiksi 13.7. KPV teki kontrahtit Norsunluurannikon Kauadion, neigerialaisen Oke Akpovetan ja tanskalaisen Kristian Andersenin kanssa. Toivottavasti aivan liian moniin hutirekrytointeihin saadaan uusi suunta.

Kauadio laitapakkina on ollut hyvä, samoin keskikentän Kristian debyytissään. Kärki ”Oke” jäi Vepsun isäntinä vähälle ruoalle. Mainittakoon, että mv. Miika Töyräs on palannut KuPSiin ja oli sunnuntaina penkillä Ilvestä vastaan.

Keskiviikon vastustaja Gnistan on tällä hetkellä Ykkösen kovakuntoisin, kuudesta viimeisestä viisi voittoa ja yksi tasapeli. Sarjajohtajan ykköspyssy on Douglas Caé 8 maalillaan. Ca’en takana löytyy RoPSin Simo Roiha 7 osumallaan, kun KPV:n paidassa kahden kauden aikana saldo oli 5 maalia. Sunnuntaina KPV matkustaa Jaron vieraaksi.

Kakkosessa kohtaavat lauantaina kellarijoukkueet Kemi City ja GBK. – Vuosi vuodelta Kakkosen taso nousee. Taistellaan sarjapaikasta ja uskon siihen, sanoo valmentaja Chris Corcoran.

Kolmosessa KPV Akatemia punnersi Aleksi Seppälän, Sampo Rintalan ja Pietro Kytölaakson maaleilla ja Antti Virosella hyvällä maalivahtipelillä arvokkaan 3-1 voiton Kiistosta ja nousi kolmen pisteen päähän kärki Sundomista.

KPV P17 pojat kohtaa lauantaina iltapäivällä kotikentällä voitosta SM-sarjassa kulkeneen HJK:n. Paikan päälle mars!

”Uskon vahvasti, että tämä joukkue kääntää kelkan.

#