lauantai 25.9.2021 | 11:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jenni Silvolaa ja Atte Hokkia kiinnostavat luontokohteet: "Esimerkiksi Poroluoto, Krunni ja Öjan saaristo kiehtovat!"

Sini Sulkakoski
Ke 28.7.2021 klo 10:00 | päivitetty ke 12:23

– Muutimme Raahesta Kokkolaan maaliskuussa. Ympäristösuunnittelijan opintoni olivat siinä vaiheessa, että piti löytää harjoittelupaikka ja olihan myös rakkaudella osuutta siihen, että tänne päädyttiin, paljastaa Jenni Silvola.

Silvola toteaa Raahen ja Kokkolan jakavan useita yhtäläisyyksiä.

– Molemmat ovat merenrantakaupunkeja, joilla on pitkä historia. Esimerkiksi Neristan ja Vanha Raahe ovat aika samanhenkisiä paikkoja. Vaikka yhtäläisyyksiä löytyy, niin ovat nämä kuitenkin kaksi aivan eri paikkaa.

Silvola kehuu saaneen Kokkolaan muuttaessaan kaupunkilaisilta lämpöisen vastaanoton.

– Kaikissa yhteyksissä missä olen paikkakuntalaisiin ollut, niin olen saanut todeta, että täällä on todella helposti lähestyttäviä ihmisiä.

Myös Atte Hokki, 6, toteaa kotiutuneensa Kokkolaan mainiosti.

– Paljon ollaan käyty Nisulanpotilla sekä pyöräilty monessa paikassa!

Jennin ja Aten lempipaikkoihin lukeutuvat esimerkiksi Halkokarin asuinalue, Meripuisto ja Brita Marian puisto.

Myös kaupungissa olevat suihkulähteet kiinnostavat.

– Atte ihailee aina Suntissa olevia suihkulähteitä. Myös Länsipuiston Tyrskyä sekä teatterin edustan norppia ollaan käyty katsomassa!

Silvola kokee, että Kokkolalla on ”monet kasvot”.

– Uskon sen johtuvan onnistuneesta brändäyksestä. Lisäksi kaupungin kerroksellisuus on hyvin havaittavissa kaupunkikuvassa. Vaikka Kokkola onkin jo 400 vuotta vanha kaupunki, se koko ajan kehittyy. Täällä on kehitetty esimerkiksi todella paljon kiertotaloutta ja teollisia symbiooseja esimerkiksi KIP:in alueella. Erilaisia tapahtumia on myös kaupungin kokoon nähden kivasti.

Tuoreiden kaupunkilaisten suunnitelmissa on käydä lähiaikoina tutustumassa Karppilammen karppeihin.

– Vesiveijarissakin täytyisi käydä!

Ulkoilua harrastavaa kaksikkoa kiinnostavat myös myös lähisaaret.

– Esimerkiksi Poroluoto, Krunni ja Öjan saaristo kiehtovat. Näin uutena kaupunkilaisena tuntuu kuitenkin, että venettä tai kajakkia ei meinaa löytyä vuokraukseen helposti, ei varsinkaan sellaisella ”ex-tempore” -meiningillä. Ehkä niitä voisi olla helpommin vuokrattavissa!

Kaikkinensa Jenni ja Atte ovat olleet tyytyväisiä uuteen kotikaupunkiinsa. Puolen vuoden testauksen perusteella Atella onkin muodostunut jo vankat mielipiteet kaupungin puistoista.

– Meripuiston leikkipuistossa on iso hieno merirosvolaiva, ja Brita Marian puistossa se soiva elektroninen leikkiväline. Silti paras puisto on Aasinsillan puisto, koska siellä on iso kivi, jonka päällä kiipeillä!

Voit vinkata uusista kokkolalaisista meille: toimitus@kokkolalehti.fi

”Atte ihailee aina Suntissa olevia suihkulähteitä.

#