lauantai 25.9.2021 | 12:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulussa kisatuissa Hai-purjehduksen SM-kisoissa kokkolalainen Rauanheimo Sailing Team voitti kultaa

Sini Sulkakoski
Ke 28.7.2021 klo 14:00

Rauanheimo Sailing Team on vuonna 2018 perustettu purjehdusjoukkue, joka purjehtii pääasiassa Hai-luokassa. Tiimin muodostavat kokkolalaiset Thomas Wevar ja Fabian Björndahl sekä tamperelainen Petro Pälviranta.

– Nämä olivat nyt kolmannet SM-kilpailut yhdessä, aiemmin olemme yltäneet pronssisijoille. Olihan se fiilis mahtava lauantaina, kun voitto varmistui, kertoo Thomas Wevar.

Merenkäynti kisan aikana oli haastava.

– Jatkuva tuulen nopeus oli 12-14 metriä sekunnissa ja enimmillään tuulta oli puuskissa 17 metriä sekunnissa. Kyllä tuntui kroppa olevan aika loppu sunnuntaina.

Haastavista olosuhteista huolimatta kaikki sujui suunnitellusti.

– Onneksi ei tullut mitään yllätyksiä matkan aikana. Veneessä toimi kaikki hyvin eikä mitään vaurioitakaan tullut.

Wevar ja Björndahl ostivat vuonna 1965 rakennetun veneen vuonna 2017.

– Olemme remontoineet sitä ja laittaneet viimeisen päälle kuntoon. Kaikkinensa kunnostustyöhön on mennyt arviolta noin 800 työtuntia. Matkaamme voi seurata sosiaalisen median kanaviltamme.

Tällä hetkellä Rauanheimo Sailing Team on ranking -sarjan kärjessä, johon kuuluu yhteensä kahdeksan osakilpailua.– Jos kuukauden päästä näyttää siltä, että piikkipaikkamme on uhattuna, niin lähdemme kisaamaan vielä yhdet kisat Helsinkiin. Muussa tapauksessa Hai-veneen kausi on tältä erää paketissa.Wevar toteaa, että ennen vanhaan kilpailuissa kapteeni sai aina isoimman kunnian, mutta nykypäivänä on toisin.– Tätäkään voittoa ei olisi otettu ilman kaikkia miehistöön kuuluvia jäseniä.

Wevar haluaa antaa kiitoksensa myös teamin lähipiirille sekä sponsoreille.– Tämä on tiimityöskentelyä parhaimmillaan!

#