lauantai 25.9.2021 | 12:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ennätys mielessä Kälviälle – Kaisa Honkaharju on parantanut päämatkojen ennätyksiään kauden aikana neljä kertaa

Seppo Järvelä
Ke 28.7.2021 klo 16:00

Kälviän Tarmon Kaisa Honkaharju uhkuu menohaluja.

– Viime viikkojen harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Kunto on koko ajan nousussa, Honkaharju kertoo.

Kannuksessa asuva tarmolainen on parantanut tänä vuonna ennätyksiään molemmilla päämatkoillaan. Kuortaneen juhannuskisoissa Honkaharju juoksi 800 metrin ennätyksekseen 2.10,64 ja Lapinlahden Motonet GP:ssä 2.10,12.

– Lapinlahdella B-erän jänis veti alun aivan hurjaa pikajuoksuvauhtia. Oma väliaikani oli 28 sekunnin paikkeilla. Toisen kaksisatasen juoksin 36 sekuntiin, joten juoksu oli hankala ja vauhdinjako epätasainen.

Honkaharju tietää, että hyvällä vauhdinjaolla ennätys paranee vielä reilusti. 800 metrin taso on Suomessa tällä hetkellä kova ja menestymiseen vaaditaan selvästi kovempaa vauhtia.

– Olin vuoden 2019 Kalevan kisoissa seitsemäs ja viime vuonna viides. Nyt alkaa usko mitalisijoitukseen nousta, Honkaharju sanoo luottavaisena.

1500 metrille Honkaharju on startannut tällä kaudella kaksi kertaa. Kesäkuun alussa Jyväskylässä tarmolainen juoksi ennätyksekseen 4.31,80. Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla hän juoksi ajan 4.29,50. Ennätyksestä huolimatta juoksuun jäi kuitenkin jossiteltavaa.

– Edellispäivän heikko 800 metriä painoi mieltä, enkä uskaltanut lähteä kunnon vauhtiin mukaan. Juoksin alkumatkan varovaisesti pääjoukon takana, jossa vauhdinjako oli huono. Viimeiset 300 metriä tulin tosi hyvin ja kirin muita kiinni, Honkaharju kertoo.

Kaisa Honkaharju sanoo, että 4.30 rajan alle juokseminen oli hänelle tosi tärkeää.

Tulevana lauantaina Honkaharju käy 800 metrin ennätyksen kimppuun Kälviällä tutun kotiyleisön edessä. Valmentaja Jouni Kykyri ideoi kilpailun iltapäivälle Keski-Pohjanmaan lasten piirihuipentuman jälkeen.

– Juoksun jänikseksi on lupautunut Lohtajan Veikkojen Elina Paavola. Juoksuun osallistuu ainakin Kannuksen Uran Enni Katajalaakso, Honkaharju tietää.

Ennen Tampereen Kalevan kisoja Honkaharju kilpailee kaksi kertaa.

– Eltsun tähtikisoissa Helsingissä juoksen elokuun 11. päivänä 1500 metriä ja Lahden Motonet GP:ssä viikkoa myöhemmin 800 metriä. Tarvitsen kovia juoksuja, niin saan juoksun aukeamaan.

Honkaharju kertoo, että hyvin menneen talviharjoittelun jälkeen hänen kevään harjoittelunsa kärsi. Hän hoiti miehensä kanssa kaikki maatalon työt ja navetoinnit.

– Onneksi serkkutyttö tuli nyt kesällä auttamaan, joten nyt olen pystynyt keskittymään enemmän juoksuun.

”Olin vuoden 2019 Kalevan kisoissa seitsemäs ja viime vuonna viides. Nyt alkaa usko mitalisijoitukseen nousta.

#