torstai 23.3.2023 | 00:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Anne Åkerlundin Riihipuoti ihastuttaa: hyllyjen reunoja koristavat niin vintage- ja retrotuotteet kuin käsityötkin

Sini Sulkakoski
Ke 4.8.2021 klo 09:40 | päivitetty ke 09:40

Riihipuoti kätkee sisälleen vintage- ja retrotuotteita, keräilytavaroita, käsitöitä sekä positiivisen tunnelman.

– Olemme mieheni kanssa pitkänlinjan keräilijöitä, ja olemme käyneet paljon markkinoilla ja toreilla myymässä. Ongelmaksi tuli vähitellen, että minne tavarat purettaisiin väliajaksi, kertoo Riihipuodin yrittäjä ”riihimuori” Anne Åkerlund taustoistaan.

Tarkoitukseen sopiva riihi löytyi vuonna 2012 Soinista, missä se purettiin ja kuljetettiin Kokkolaan.

– Kun näin tämän sitten pihallamme valmiina pystytettynä niin sanoin: ”Ei tästä mitään varastoa tule, vaan tästä tulee minun puotini!”

Nyt riihi sijaitsee Åkerlundin uuden kodin pihamaalla Läntisellä Kirkkokadulla, johon on perustettu aarteita sisältävä myymälä nimeltä Riihipuoti.

Åkerlund kertoo olleensa aikaisemmin töissä paljon ravintoloissa ja kahviloissa. Seitsemän ammattiakin tuli aikanaan hankittua.

– Kun työelämässä ei ollut aikaa tehdä käsitöitä ja muita askarteluja, niin nyt eläkkeellä halusin työn, jossa saan toteuttaa itseäni toden teolla!Riihipuoti on ikään kuin Åkerlundin lapsuuden haave. Åkerlund nimittäin haaveili lapsena nukkekodista sekä siitä, että saisi olla kaupantäti.

– Nyt tämä on ikään kuin on oma nukkekotini mitä saan rakentaa mieleni mukaan. Ja täällä saan olla se kaupan täti!

Riihipuodista löytyy Åkerlundin tekemiä käsitöitä ja koruja, mutta pääpaino Riihipuodissa on kuitenkin erilaisissa keräilytuotteissa. Mutta miten pitkänlinjan keräilijä raaskii luopua aarteistaan?

– Ajattelen sen niin, että tavarat ovat antaneet minulle paljon iloa tähän asti, ja nyt ne saavat jatkaa matkaansa ilahduttamaan muita.

Myynnin ohessa Åkerlund tekee lisäksi hyväntekeväisyystyötä: tavarat jotka hän saa lahjoituksena, hän laittaa myös lahjoituksina eteenpäin tavalla tai toisella.

– Hyvä pitää laittaa kiertämään!

Riihipuoti on auki elokuussa viikonloppuisin, syyskuussa kelien mukaan.

– Sitten pidän vähän taukoa, ja alan valmistautumaan jouluun myytävien käsityö- ja askartelutuotteiden parissa.

”Nyt tämä on ikään kuin on oma nukkekotini mitä saan rakentaa mieleni mukaan.

#