keskiviikko 8.12.2021 | 18:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Vallan värikkäät vuodet

Outi Airola
Ke 18.8.2021 klo 13:20

Sellaiset ovat nyt tulossa Kokkolaan. Kaukana kavala konsensus ja unettavat istunnot, jotka katkeavat vain nuijan yksitoikkoiseen kopautukseen. Tulossa virtaviivaisia kannanottoja ja sävykästä sanansäilää. Voi olla, että entisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan persoonallinen ja värikäs someseinä jää kakkoseksi, kun uudet valtuutetut pääsevät näppäimille.

Ehkä tuo on liioittelua, onhan valtuustossa ennenkin otettu miehestä ja naisesta mittaa. Meillä on kuitenkin kaupunginvaltuustossa nyt tuore perussuomalaisten kakkospuheenjohtaja, joka on noussut asemaansa nimenomaan kantaaottavan ja aktiivisen sosiaalisen median kautta. Hänen äänestäjänsä varmasti odottavat samaa, salamannopeaa ja railakasta kannanottoa kaupungin asioihin. Ei siis ehkä sattumaa, että valtuusto sai jo ensimmäisessä istunnossaan kaupungin ohjeet somekäyttäytymiseen.

Aktiivinen somen käyttö on mainio tapa edistää demokratiaa ja tuoda kaupungin asioita esille. Eihän siinä ole kuin pientä viilauksen tarvetta: loukkaava ja toisen kunniaan käyvä kirjoittelu ja puhe pois. Tätähän edellyttää Suomen lakikin. Asioista pitääkin kertoa omat näkemykset, jotta äänestäjät tietävät mitä edusmies tai -nainen mandaatillaan tekee. Onnea siis perussuomalaisten valtakunnalliseen johtokaartiin nousseelle Peltokankaalle ja muillekin uusille valtuutetuille, joilla on tärkeä tehtävä kaupungin asioiden hoitajina!

On hyvä juttu, että aivan uusille toimijoille on jaettu merkittäviä paikkoja niin kaupunginhallituksessa kuin lautakunnissa. Tuore veri ja iso innostus ovat paras moottori yhteisten asioiden hoitamiseen. Se, että mielipiteet ja arvot vaihtelevat valtuustossa, kertoo siitä, että erilaisten äänestäjien ääni on kuulunut ja vaikuttaa nyt kaupungin kehittämiseen. On vahvoja ja perinteiseen raamattuun pohjaavia kristillisiä arvoja, voimakkaita isänmaallisia arvoja, toisaalla hyvin liberaaleja ja moderneja arvoja. Tästä keitoksesta syntyy uusi ja uljas Kokkola, jossa kompromissien kautta luodaan yhteinen näkemys tulevaisuuden maakuntakeskuksesta.

outi.airola@kokkolalehti.fi

”Aktiivinen somen käyttö on mainio tapa edistää demokratiaa ja tuoda kaupungin asioita esille. Eihän siinä ole kuin pientä viilauksen tarvetta: loukkaava ja toisen kunniaan käyvä kirjoittelu ja puhe pois.

#