perjantai 3.12.2021 | 12:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Joni Virkkala on jahdannut Kalevan kisojen A-rajaa kaksi vuotta – Tänä kesänä hän on alittanut rajan kahdella matkalla

Seppo Järvelä
Ke 25.8.2021 klo 14:00

Juoksu-uransa ensimmäisiin Kalevan kisoihin osallistuvan Joni Virkkalan urakka Tampereen kisoissa käynnistyy perjantaina 1500 metrin kilpailulla.

– Kymmenen joukkoon tähtään. Jos matkalla pidetään vauhtia, niin uuden ennätyksen juokseminen on mahdollista, Virkkala sanoo.

Gamlakarleby IF:n juoksija on kilpaillut 1500 metrin matkalla kesän aikana neljä kertaa. Ennätysaika 3.52,94 syntyi kesäkuun lopulla Vaasassa.

Lauantaina kokkolalaisen juoksut jatkuvat 800 metrin alkuerissä. Ennätyksensä 1.52,00 mies juoksi Lahden Motonet GP:ssä viime viikon torstaina. Hän on tuloksellaan kahdeksantena kauden kotimaisessa tilastossa.

– Alkuerässä pitää laittaa kaikki peliin. Meitä on tosi tasainen porukka. Tavoitteenani on finaalipaikka ja siellä pistesija. Muu ei kelpaa, Virkkala sanoo päättäväisenä.

800 metrin finaali juostaan kisojen päätöspäivänä sunnuntaina.

– Kalevan kisoihin pääseminen on minulle unelmien täyttymys. Tätä olen jaksanut odottaa vuoden päivät, Virkkala sanoo.

Vielä kovemmat ennakko-odotukset kohdistuvat GIF:n muihin urheilijoihin. Nina Chydenius juoksi Lahden Motonet GP:ssä 3000 metrillä uuden upean ennätyksensä 9.15,37. Kolmella matkalla tilaston kakkospaikalla oleva Chydenius kuuluu vahvoihin mitalisuosikkeihin perjantaina juostavalla 10 000 metrillä ja sunnuntain 5000 metrillä.

Mitaleille mielii myös Filiph Johansson 400 metrin matkalla. Hän on kauden tilastossa neljäntenä ennätysajallaan 47,59. Ratakierroksen alkuerät juostaan perjantaina ja finaali on lauantaina. Johansson kyyristyy myös 200 metrin juoksun lähtötelineisiin sunnuntaina.

Tällä kaudella 80 metrin rajan kolmessa kilpailussa ylittänyt Kälviän Tarmon Jarmo Marttila kuuluu keihäänheiton ennakkosuosikkeihin. Hän on kauden tilaston kolmonen alkukesän tuloksellaan 82,04.

Nousukuntoinen KT:n Kaisa Honkaharju juoksi 800 metrin ennätyksensä 2.08,92 Lahdessa torstaina. Honkaharju osallistuu Tampereella myös 1500 metrille.

GIF:n juoksijoista mukana ovat myös Väinö Venetjoki 800 metrillä ja Jan Kaas 10 000 metrillä.

Rankinglistojen kautta kisoihin pääsi KT:n Melissa Kykyri, joka osallistuu 3000 metrin estejuoksuun.

Rankingin kautta osallistumisoikeus avautui myös kolmelle IF Åsarnan urheilijalle. Sebastian Widjeskog hyppää korkeutta ja Daniel Sjölind kolmiloikkaa. Charlotta Sandkulla heittää naisten moukaria.

”Jos matkalla pidetään vauhtia, niin uuden ennätyksen juokseminen on mahdollista.

#