perjantai 3.12.2021 | 13:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV nousi 7. sijalle – Poriin suunnataan lauantaina luottavaisin mielin

Lasse Gran
Ke 25.8.2021 klo 16:00

KPV:n päävalmentaja Niklas Vidjeskog joukkoineen matkustaa luottavaisin mielin lauantaina Poriin. Alla on komea 3-0 kotivoitto PK-35:stä.

– Alussa meillä oli vaikeuksia saada prässipeli toimimaan ja vieraat hallitsivat palloa, mutta kovin vaarallisia tilanteita eivät saaneet aikaiseksi. Jatkossa pelasimme hyvin ja olen erittäin tyytyväinen tapaan, jolla voitto otettiin, Vidjeskog tiivistää.

Tapoihin kuuluu, ettei voittanutta joukkuetta mielellään vaihdeta, ellei ole kyse loukkaantumisista tai pelikielloista. Lauantaina Adam Vidjeskog oli ns. penkitetty, mutta ei suinkaan huonon esityksen takia. Adamin pelikielto on yhden keltaisen kortin päässä ja hänet haluttiin säästää fyysisempään MuSa-peliin.

– Kohtaamme lauantaina erityyppisen joukkueen. MuSa lyö mielellään pitkiä palloja puolustuslinjan taakse, KPV:n valmentaja toteaa.

Mainittakoon, että voitettuaan kesäkuussa Kokkolassa MuSa on kymmenen ottelun voitottamassa putkessa.

Lauantai-illan 3-0 voitossa ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Joukkue uhkuu peli-iloa ja harjoitusintoa. Sen allekirjoittaa myös Harri Heiermann, joka kahdessa ottelussa peräkkäin on osunut maalipuiden väliin. Pääpeli ei aikaisemmin ole kuulunut kookkaan Heiermannin parhaisiin ominaisuuksiin, mutta kehitystä on tälläkin saralla tapahtunut.

– Kuluvalla kaudella olen pelannut kaikilla pelipaikoilla paitsi puolustuslinjassa. Meillä on aika paljon vapauksia liikkua ja vaihtaa paikkoja, mm. laidalta käsin, toteaa Heiermann, jonka varoitustili siistissä ottelussa täyttyi.

Heiermannin ohella myös Haris Chantzopouloksen varoitustili täyttyi.

Heiermannin ohella maaliverkkoja venyttivät Oke Akpoveta ja Kyle Curinga, jonka laukaus otti pienen tatsin Severi Kähköseen ja 3-0 voitto oli sinetöity. 2-0 maali oli upea, jossa Kristian Andersen näytti syöttötaitonsa.

Peräpäästä on syytä mainita viimeinen lukko Sergey Lazarev, joka alkukauden seurasi ottelut sivusta. Maalivahtivalmentaja Heikki Kossin mukaan kielitaitoinen venäläisveskari ymmärtää jo suomeakin niin hyvin, että pitää miettiä mitä sanoo. Lazarev on pelannut 10 ottelua, josta pari kolmosessa, ja saldona 8 nollapeliä.

Mainittakoon, että koko kauden loukkaantuneena ollut Takanori Yokochi on palannut Japaniin.

Paikasta Kakkosessa taisteleva GBK hävisi 0-4 kotikentällä junioripitoisen RoPSin reservijoukkue RFA:n vieraana. Alun kaksi takaiskua jyrkensi ylämäkeä ja vaikka otteet paranivat ei pisteille ollut asiaa. Maalivahti Lelo Lun Koka on pelikiellossa maanantaina VIFK:n vieraana, mutta kapteeni Teemu Mäki palaa ruotuun. Seitsemän kierrosta on pelaamatta ja voittoja tarvitaan. GBK hakee kuumeisesti lisävahvistuksia.

Kolmosessa runkosarja saatiin päätökseen: VPV – Akatemia=7-2(Jouni Ahvenkoski, Arttu Seikkula), Myran – Kaskö=5-4 (Markus Enlund 2, Lucas Rasmus, Max Högnäs, William Kangasniemi)

P17 Sm-sarja: KPV – VJS= 2-1 (Arttu Kivistö, Henri Iivonen), T18-SM: P-Iirot – KPV=4-0

”Jatkossa pelasimme hyvin ja olen erittäin tyytyväinen tapaan, jolla voitto otettiin.

#