tiistai 16.8.2022 | 13:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV palaa tauolta – Lauantai-illan ottelu on jälleen kerran se kauden tärkein

Lasse Gran
Ke 8.9.2021 klo 13:00

Miesten Ykkösen viimeinenkin rästiottelu saatiin maanantaina pelattua, kun tulevan lauantain vastustaja Jippo yllättäen löi vieraskentällä PK-35:n. Kaikilla joukkueilla on takana otteluja ja runkosarjasta kolme ottelua jäljellä.

MuSa, joka kesäkuun lopulla paistatteli piikkipaikalla, pitää nyt perää. KPV majailee kahdeksantena yhden pisteen Jippoa edellä.

Alin kuusikko mahtuu neljän pisteen sisään. Kolme kierrosta on pelaamatta ja viisi pistettä on matkaa ylempään loppusarjaan. Päävalmentaja Niklas Vidjeskog totesi ennen taukoa, ettei kannata turhaan vaivata mieltä pelataanko ylemmässä tai alemmassa sarjassa, mutta totesi putoamiskamppailun kovuuden. Puolet kuudesta putoaa!

Lauantai-illan ottelu on jälleen kerran se kauden tärkein. Elokuussa KPV haki Harri Heiermannin osumalla täyden potin Joensuusta, jonka jälkeen tuli pohjakosketus MuSan vieraana.

– Mieli on korkealla. Kolme ottelua on runkosarjasta jäljellä, mutta mennään peli kerralla. Jippoa ei saa päästää johtoasemaan. Meidän pitää saada peli sille tasolle, ettei anneta heille mitään mahdollisuutta. Pitää liikuttaa palloa nopeammin. Harri Heiermann ja Haris Chantzopoulos ovat kärsineet pelikieltonsa, mutta Haris ja Sebu (Mannström) on flunssassa, Vidjeskog kertoo.

Mainittakoon, että Karolis Chvedukas on jalkavamman takia loppukauden sivussa. Liettualaisen peliminuutit ovat jääneet muutoinkin pieniksi.

Myös Kakkosen GBK on saanut ladata akkuja. Säilymisen osakkeet paranivat, kun VIFK löi Kraftin sunnuntaina. Pitkästä aikaa sarjapaikka on GBK:n omissa hyppysissä. Voitto sunnuntaina Kraftista nostaisi raitapaidat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella putoamisviivan paremmalle puolelle. Närpiöläisten maalinteko on pitkälle yhden miehen varassa, Samir Usonovic. Kaksi joukkuetta on jätettävä taakse.

Miesten Kolmosessa KPV Akatemia menetti Kiisto-tappion jälkeen viimeisenkin oljenkorren ylemmän loppusarjan voittoon. Sundom IF on 13 pistettä Akatemiaa edellä, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Torstaina pelataan kotikentällä Norrvalla FF:n vieraana. Myös Myran, joka johtaa alempaa loppusarja pelaa kotikentällä sunnuntaina Korsnäsin FF:n isäntinä. Edellisessä 4-1 voitossa Virkiästä verkkoja heilutti muutama vuosi sitten Jaroa edustanut Walter More, Lucas Rasmus, Markus Enlund, Erik Renlund ja William Kangasniemi.

B-poikien SM-sarjassa KPV kohtaa kotikentällä lauantaina puolenpäivän aikaan Ilveksen Tampereelta. B-tyttöjen joukkue matkustaa PK-35 vieraaksi.

”Jippoa ei saa päästää johtoasemaan.

#