lauantai 25.9.2021 | 11:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan matkailumajakka 36 vuotta sitten perustetulle Toivosen kotieläinpuistolle ja museokylälle

Ke 15.9.2021 klo 10:00

Kokkolan Matkailumajakka – palkinto myönnettiin tänä vuonna Toivosen eläinpuistolle ja museokylälle. Palkinto luovutettiin kaupungin palkitsemisjuhlassa viime perjantaina.

Perusteluissa todetaan seuraavaa: ”Toivosen eläinpuisto ja museokylä on sekä paikallisten retkikohde että matkailijoiden arvostama vierailukohde, jossa on mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää kaikenikäisille. 36 vuotta sitten perustetulla kohteella on parhaimpina kesinä ollut jopa 35 000 kävijää. Eläinpuiston vieressä sijaitsevan suositun matkaparkin kehittäminen ja hyvä ylläpito ovat vastanneet kotimaanmatkailun kysyntään. Toivosen eläinpuisto ja museokylä on vuosia ollut tärkeä osa Kokkolan matkailupalveluiden tarjontaa seudulla liikkuville matkailijoille.”

Kokkolan Matkailumajakka –palkinto myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka on teollaan tai toiminnallaan edistänyt Kokkolan alueen matkailua ja tehnyt töitä aluemarkkinoinnin hyväksi.

Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Blue1:n toimitusjohtaja Stefan Wentjärvelle. Sen jälkeen palkinnon ovat saaneet kapellimestari Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit, Kokkola-Campingin toimitusjohtaja Erkki Ahtiainen, Ykspihlajan Kulttuuriviikko, Café Tankarin yrittäjäperhe ja Kristiina Teerikangas.

”Toivosen eläinpuisto ja museokylä on vuosia ollut tärkeä osa Kokkolan matkailupalveluiden tarjontaa seudulla liikkuville matkailijoille.

#