lauantai 25.9.2021 | 11:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KPV kohtaa EIF:n – Ennen kahta viimeistä kierrosta KPV on kahden pisteen päässä paikasta yläloppusarjaan

Lasse Gran
Ke 15.9.2021 klo 10:35

Tänään keskiviikkona KPV kohtaa EIF:n. Ottelu käynnistyy tuntia aikaisemmin. Kokkolassa ja Joensuussa ei iltavalaistusta ole, lopuilla Ykkösen areenoilla sellainen hienous löytyy.

Vastakkain ovat Ykkösen toiseksi tiivein puolustus ja kokoa sarjan maaliahnein joukkue EIF. Piskuinen Stanislav Efiomv on joukkueen ykköspyssy.

Vihreällä on alla 1-0 voitto Jiposta. Harri Heiermann tarjoili ja Kristian Andersen viimeisteli.

– Mielestäni yksi kauden parhaista otteluistamme, mutta aikaisemmin olisi pitänyt peli paketoida, totesi päävalmentaja Niklas Vidjeskog.

KPV oli tehnyt pienen muutoksen peliryhmitykseen, kun Severi Kähkönen ja Kristian Andersen vaihtoivat pelipaikkoja. Kärki Akpoveta ja Andersen vetivät vieraiden takalinjoja kohti keskikenttää ja pystyjuoksuihin tuli tilaa. Mm. Harri Heiermann pelasi erinomaisen ottelun. Heikkoa lenkkiä ei muutoinkaan löytynyt. Topparit Stanley Amuzie ja Haris Chantzopoulos jätti hienoilla otteillaan maalivahti Sergey Lazarevillen työttömäksi. Lazarevillen nollapeli oli seitsemäs kymmenestä ottelusta.

Ennen kahta viimeistä kierrosta KPV on kahden pisteen päässä paikasta yläloppusarjaan. Kuudentena on Gnistan. ”Kipinä” kohtaa Tepsin Turussa ja Jipon Oulunkylässä. KPV matkustaa päätöskierroksella kärki RoPSin vieraaksi.

GBK hallitsi ns. kuuden pisteen ottelussa avausjaksoa johtaen 2-1 Juho Alasuutarin ja Joni Länsän maaleilla, mutta tauon jälkeen Kraft tuli rinnalle ja ohi, tulos 4-2. Bosnilaiskärki Samir Isanovicin johdolla Kraft jätti GBK:n käytännössä (parempi maaliero) kuuden pisteen päähän, kun viisi ottelua on pelaamatta.

– 15 pistettä on jakamatta, voittoja tarvitaan, huokaili pelaajavalmentaja Chris Corcoran.

Miesten Kolmosessa KPV Akatemialla alkaa olla hyvä kausi pulkassa. Myran sen sijaan saa vielä jännittää sunnuntain tärkeästä tasapelistä (3-3) huolimatta. Alemman loppusarjan vain kaksi parasta on turvassa, 3-4 putoaa. Walter Moore tekaisi kaksi ja tasapelin varmisti Markus Enlund.

Akatemiasta Kiiston paitaan siirtyneellä Sampo Rintalalla sen sijaan riittää loppukaudeksi panosta. Vaasassa opiskeleva Sampo Rintala nousi debyytissään sankariksi viimeistelemällä Regions Cupin puolivälierässä Tapanilassa MPS:n verkkoon molemmat maalit 2-1. Rintala viimeisteli voittomaalin ajassa 90+3. Muutamaa minuuttia aikaisemmin ex. KPV-kapteeni Ville Koskimaa oli täräyttänyt oman maalin. Muutoinkin oli haastavaa sillä Mosan Wembleyllä ei löytynyt WC-tiloja eikä juoksevaa vettä. Eikä siinä kaikki! Matkalla Helsinkiin vaasalaisten bussi hajosi.

KPV:n B-pojat pelasi hyvän avausjakson, mutta maineikas Ilves tuli toisen jakson lopulla rinnalle ja ohi. 2-4 tappiossa Johannes Moilanen ja Arttu Kiistö maalasivat. Poikamaajoukkueen valmentaja Erkka V. Lehto on katsastanut kokkolalaisten otteita ja todennut joukosta löytyvän useampi hiomaton helmi. B-tytöt johtivat 70 minuuttia Piita Kytölaakson maalilla, mutta PKKU kiri lopussa niukasti ohi.

#