perjantai 3.12.2021 | 13:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV alempaan loppusarjaan – Lauantaina vastassa Jippo: "Peräpeiliin ei haluta katsoa, kaikki energia laitetaan lauantain peliin"

Lasse Gran
Ke 22.9.2021 klo 13:00

KPV pelasi lähes 80 minuuttia suorastaan erinomaisesti ja johti 3-0 (maalit Oke Akpoveta, Kristian Andersen ja Harri Heiermann) RoPSin kotikentällä. Tarjolla oli paikka ylemmässä loppusarjassa, paineitta pelaaminen vastustajina mm. VPS ja Jaro.

Totaalinen sulaminen viimeisen kympin aikana kostautui 3-3 tasapeliksi ja KPV päättää kauden sarjassa, jossa panoksena on välttää putoaminen. KPV:n päävalmentaja Niklas Vidjeskog summasi tapahtumia katastrofiksi, eikä syyttä.

Viidestä alemman loppusarjan ottelusta KPV pelaa kolme kotikentällä ja kahdesti käväistään Helsingissä. Putoamisviivaan on kahdeksan pistettä ja lisäksi selkeästi paras maalisuhde. Lauantaina vieraaksi saapuu Jippo, joka jo kahdesti on kaadettu niukasti mutta ansaitusti.

– Peräpeiliin ei haluta katsoa, kaikki energia laitetaan lauantain peliin. Maanantaina pidettiin pitkä palaveri ja ollaan toivuttu, lupaa Vidjeskog.

Kysymyksiä on kahvipöydissä satanut. Mikä meni Rovaniemellä pieleen? Heikosti pelannut runkosarjan voittaja RoPS haki vaihdoilla nostetta ja onnistui. Miksi loistavasti pelannut vieras suoritti parit ”turhat” vaihdot?

– Parilla pelaajalla alkoi krampata ja oli vaihdettava. Turha on jossitella, mutta Stanley Amuzien tekemä maali oli kaukana paitsiosta ja 4-2 johto liputettiin paitsioksi, Vidjeskog harmitteli.

Sarjapaikka varmistunee jo ennen kuin syksyn lehdet ovat maassa. Jatkaako valmentajakaksikko Vidjeskog ja Kristian Sund? Entä vahvan syksyn pelannut rosteri?

– Mitään päätöksiä omalta osalta ei ole tehty, enkä muistakaan ole kuullut, Vidjeskog kertoo.

Kakkosen paikasta kynsin hampain kiinni pitävä GBK palaa parin viikon tauon jälkeen viheriölle. Kuivalle maalle on matkaa 5 pistettä ja maaliero Kraftiin 14 maalia huonompi, mutta raitapaidat ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän. Kaksikosta toinen putoaa.

Sunnuntaina vieraaksi saapuu vahva OTP, jolla kuitenkaan ei ole panosta. Vähälle peliajalle OTP:ssä jäänyt Jere Moilanen siirtyi kesken kauden GBK:n paitaan.

Kakkosen pohjoisimmassa lohkossa panosta on vain kahdella joukkueella. SJK Akatemia on jo varmistanut paluun Ykköseen ja Kemi palaa Kolmoseen ottamaan uutta vauhtia.

Kolmosessa KPV Akatemia kohtaa torstaina kaimaseura VPV:n. Putoamista vastaan taistelevat NIK ja Myran kohtaavat lauantaina. SM-sarjassa KPV:n P17 kohtaa sunnuntaina FC Interin Kipparihallissa ja T18 tytöt samaan aikaan Tepsin Santahaassa.

”Peräpeiliin ei haluta katsoa, kaikki energia laitetaan lauantain peliin.

#