perjantai 3.12.2021 | 12:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Cecilia Nykvistin kodissa yhdistyy niin entisajan glamour kuin elokuva- ja fantasiamaailmat – Kissatelkkari on yksi kodin erikoisuuksista

Sini Sulkakoski
Ke 22.9.2021 klo 10:30

Tässä juttusarjassa kurkistamme kokkolalaisiin koteihin.

Asun ”tee se itse” -omakotitalossa kahden hellyydenkipeän kissani kanssa. Pääsin muuttamaan tähän joulukuussa 2020, ja saman vuoden huhtikuussa talossa ei ollut vielä edes väliseiniä. Olemme rakentaneet tämän talon perheeni, kummini ja ystävieni kanssa.

Cecilia Nykvist pitää sisutuksessa tärkeänä, että kodissa näkyy oma persoona ja tavaroilla on oma tarinansa.
Sini Sulkakoski

Mielipaikkani kotona on kirjastohuone. Se on ollut lapsesta asti unelmana, että kodissani olisi yksi seinä täynnä vain pelkkiä kirjoja. Talossa ei ollut vielä edes seiniä paikalla, kun löysin ja tilasin Ikean nettikaupasta ihan täydellisen nurkkahyllyn kirjoille. Kirjastossa on ihana istua nojatuolissa, vaikka vain ihan pelkkiä kirjoja tuijotellen!

Cadillac-herätyskello on kulkenut Cecilian mukana lapsuudesta saakka.
Sini Sulkakoski

Sisustamisessa tärkeintä on, että oma persoona näkyy ja tavaroilla on oma tarinansa. Hankin esimerkiksi huonekaluja paljon kirpputoreilta, sekä laitan aina esille esimerkiksi lahjaksi saatuja esineitä ja koristeita. Tärkeää on myös, että sisustuksessa näkyy omat kiinnostuksen kohteet ja koti näyttää ”omalta”.

Mieluinen sängynpääty löytyi nettikaupasta. Cecilian kissojen, Surkun ja Tiuhtin, kuvat on ikuistettu koristetyynyyn.
Sini Sulkakoski

Viimeisin sisustusostokseni on sängynpääty, jonka löysin aivan yllättäen yhdestä nettikaupasta. Olin jo pitkään halunnut erilaista, näyttävää sängynpäätyä. Minulla oli jo ennestään makuuhuoneeseen hankittu Marimekon unikkoverhot niin ajattelin, että kyseinen pääty on täydellinen, koska siinä toistuu samantyyppinen muotoilu!

Surku viihtyy kissoille vanhaan telkkariin rakennetussa lepopaikassa.
Sini Sulkakoski

En ikinä luopuisi olohuoneessa olevasta kissatelkkarista! Eli kissoilleni rakennetusta lepopaikasta. Sitäkin olin halunnut ja suunnitellut pitkään, kunnes huutokaupasta tuli sopiva vanha telkkari vastaan. Rakensimme sen yhdessä veljeni kanssa.

Siivoan säännöllisen epäsäännöllisesti! Erityisesti yöaikaan tulee usein inspiraatiotulva siivoamisen ja yleisen järjestämisen suhteen. Joka päivä siivoan aina jotain, esimerkiksi kissankarvoja sieltä täältä.

Haaveilen, että saisin elää tässä talossa monia onnellisia vuosia. Se, että viihtyisin tässä ja pystyisin toteuttamaan omia visioitani sen suhteen, miltä oman kotini haluan näyttävän!

Ystävän tekemä Alruuna -kukkaruukku komeilee keittiössä.
Sini Sulkakoski

”Haaveilen, että saisin elää tässä talossa monia onnellisia vuosia.

#