perjantai 3.12.2021 | 12:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Wentus Blues Band julkaisi levyn 35-vuotisjuhlavuoden kunniaksi: "Kun ei keikoille päässyt, päätimme kaivaa arkistoja ja löysimme ison joukon vuosien varrella syntynyttä materiaalia"

Maria Store
Ke 22.9.2021 klo 16:00

Kokkolalaisen Wentus Blues Bandin uusi levy koostuu kappaleista, joita on äänitetty niin Linnusperällä Marttojen kokoushuoneessa kuin Woodstockissa Yhdysvalloissa.

Viime viikolla julkaistulle From the Barrel -levylle kokkolalaisbändi on koonnut vuosien varrella tehtyjä kappaleita, jotka syystä tai toisesta eivät koskaan ole päätyneet levylle.

Levyn kannessa komeilee Kokkolan vaakuna, tervatynnyri tulenlieskoineen.

– Voi sanoa, että levyn kappaleet ovat muhineet tervassa ennen levylle pääsyä, toteaa bändin basisti Robban Hagnäs naureskellen.

Korona laittoi stopin keikoille, joita bändi olisi mielellään tehneet, varsinkin kun juhlivat 35 vuotta pitkää taivaltaan tänä vuonna.

– Kun ei keikoille päässyt, päätimme kaivaa arkistoja ja löysimme ison joukon vuosien varrella syntynyttä materiaalia. Ne olivat mielestämme niin hyviä, että halusimme julkaista ne.

Levyllä olevat kappaleet on äänitetty vuosina 2004-2018.

– Ne olivat pientä masterointia vaille täysin valmiita. Levylle ne eivät ole aiemmin päätyneet joko siksi, että materiaalia on ollut niin paljon, että sitä on pitänyt karsia tai sitten ne eivät ole vain sopineet kokonaisuuteen.

Hagnäs sanoo, että suurta vääntöä bändin jäsenten kesken ei käyty siitä, mitä kappaleita levylle valitaan.

– Ne olivat aika itsestään selviä valintoja. Kappaleet ovat vähän rokahtavampia. Siitäkin syystä ne ovat jääneet aiemmilta levyiltä pois, koska olemme halunneet tehdä blues-painotteisempia levyjä.

Normaalissa tilanteessa bändi olisi juhlistanut 35-vuotista taivaltaan isolla tapahtumalla.

– Olisimme todennäköisesti järjestäneet uuden Wentusfestin.

20-vuotisjuhlia bändi juhlisti keikalla Aleksanterin teatterissa Helsingissä, jossa heidän kanssaan soittivat maailman blueshuiput. Tapahtumasta tehtiin myös dokumentti.

Kolmikymppisiä bändi juhli järjestämällä ison konserttitapahtuman eli Wentusfestin Ventuksessa, Villan koulun vieressä olevan kylätalon pihalla. Kylätalossa on ollut bändin treenikämppä vuodesta 1987 lähtien.

– Enpä olisi uskonut, että bändi olisi kasassa vielä 35 vuotta myöhemmin. Olemme tiivisti yhteyksissä, vaikka kaikilla on myös omat projektinsa. Tämä on meidän Wentus-perheemme.

– Onhan tämä ollut hieno matka, josta saamme olla kiitollisia. Olemme saaneet tehdä paljon keikkoja ja soittaa hienojen muusikoiden kanssa.

Isot tapahtumat, kuten juhlavuosien tempaukset ovat tietysti uran kohokohtia, mutta Hagnäs muistelee mielellään myös pienempiä keikkoja.

– On ollut hikinen ja intiimi tunnelma. Niiden keikkojen tunnelma on jäänyt mieleen.

Pienen ja intiimin keikan Wentus Blues Band sai puolentoista vuoden keikkatauon jälkeen heittää Hagnäsin pyörittämällä Kulttuurikorjaamolla viime lauantaina.

– Sitä edeltävä keikka meillä oli Belgiassa helmikuussa 2020.

”Enpä olisi uskonut, että bändi olisi kasassa vielä 35 vuotta myöhemmin.

#