perjantai 3.12.2021 | 12:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Urheiluautoilijoiden juhlaralliin 109 kilpailijaparia –  Ulkomaalaisista huippunimistä paikalla on muun muassa Nikolay Gryazin sekä Pepe Lopez ja Egon Kaur

ROY FRILUND
Ke 22.9.2021 klo 15:00

Kokkolan Urheiluautoilijoilla on työntäyteinen viikko. Tänään keskiviikkona seuran edustajat olivat mukana puunistutustalkoissa. Viikonloppuna edessä on seuran 60-vuotisjuhlaralli, joka samalla on SM-ralli, sen viimeinen osakilpailu.

Viikonlopun kilpailuihin ilmoittautui 109 kilpailijaparia. Ulkomaalaisia huippunimiä paikalla on muun muassa Nikolay Gryazin (WRC2-luokka) sekä Pepe Lopez ja Egon Kaur (WRC3-luokka).

Kotimaan ykkösnimistä Kokkolassa nähdään Emil Lindholm, Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa. Nämä kolme ratkaisevat SM1-luokan mestaruuden, joka on ollut historiallisen tiukka.

Paikallisista mukana ovat, luokka 5: Sami Mukkala (Jari Halmekangas), Jari Sysimetsä (Jan Isaksson), luokka 8: Niko Ahola (Joonas Valila), luokka 14: Veli-Matti Jukkola (Niko Palola), luokka 20: Panu Kleimola (Niko Allinen), luokka 19: Tom Lindell (Sami Niemelä) ja Ole Lindell (Sebastian Holm).

– Tosissaan lähdetään ajamaan. Ja tarkoituksena on maaliin asti päästä, Jari Sysimetsä toteaa.

Samalla linjalla on myös Veli-Matti Jukkola.

­– Reitti mennään läpi, kun ralli kerrankin on täälläpäin. Rennosti mennään ja on hienoa kun on tuttu ympäristö. Toki sitä haluaisi omassa luokassaan saada joku hely kaulaan, kun maaliin tullaan, Jukkola toteaa.

SM-ralli alkaa lauantaina. Kilpailijat lähtevät iltapäivällä Kokkolan torilta, jossa myös sunnuntain palkintojenjaot suoritetaan.

Kilpailuissa ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta ja yhteensä 138 kilometriä. Pisin erikoiskoe on 23 kilometriä. Kilpailuluokkia on yhteensä 22.

Lauantaina ajetaan Alavetelin ja Kälviän suunnalla, yhteensä kuusi erikoiskoetta.

– Lauantaina ajetaan myös pimeällä. Se tarkoittaa, että keulassa on lisävalot. Se näyttää kunnon rallilta, kilpailun johtaja Jyrki Lampela toteaa.

Yötauon jälkeen autot suuntaavat Pedersöre-Uusikaarlepyy alueelle, jossa lopulliset ratkaisut nähdään. Kaikissa SM-luokissa mitalit ovat vielä ratkaisematta, joten kaikki huipentuu viikonlopun kilpailuissa.

Sunnuntaina erikoiskokeita ajetaan neljä, jonka jälkeen kilpailijat siirtyvät Kokkolan torille noin kello 13.45.

Tapahtuma vaatii järjestäjiltä paljon. Erikoiskokeiden varsilla töissä on yli 500 henkilöä.

– Yleisöä odotamme paljon. Tuhansia, seuran tiedotuspäällikkö Tanu Jänkä toteaa.

Myös ympäristö ja ilmastonmuutos ovat tärkeitä arvoja Kokkolan Urheiluautoilijoille. Tulevan juhlarallin päästöt hyvitetään istuttamalla puita Vikåbergintien ja Trullevintien risteykseen, alueelle jossa Aila-myrsky kaatoi puustoa syksyllä 2020.

Puunistutuspäivä oli tänään ja mukana yhteistyössä olivat 4H-yhdistys, Ykspihlajan koululaiset sekä Kokkolan kaupunki.

”Yleisöä odotamme paljon. Tuhansia.

#