perjantai 3.12.2021 | 11:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vinkkejä viikon varrelle: Hyväntekeväisyystapahtuma, konsertti ja pihatapahtuma

Ke 22.9.2021 klo 10:40

Kokkolassa osallistutaan 25.-26.9.2021 kansainväliseen LightUpforMito hyväntekeväisyystapahtumaan, jolla pyritään hankkimaan tunnettavuutta mitokondriotaudeille. Tapahtumassa valaistaan mahdollisimman monta kohdetta vihreäksi yhden yön ajaksi. Kokkolassa vihreän valaistuksen saavat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaupungintalo, Vartiolinna, Meripuiston valotaideteos ja Hagströmin kellotorni. Mitokondrioyhdistys antaa vertaistukea sitä sairastaville, läheisille ja perheille. Yhdistys haluaa kampanjalla lisätä tautiryhmän tunnettavuutta, niin terveydenhuollon ammattilaisille kuin opiskelijoillekin sekä maallikoille. Mitokondriotautipotilaiden kampanjaa tukevat elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen sekä näyttelijät Krista Kosonen, Oona Airola, Antti Holma, Eero Milonoff ja Jarkko Lahti.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) konsertissa 24.9. päästään nauttimaan ison orkesterin soinnista, kun Kokkolan Orkesteri esittää Mendelssohnin Italialaisen sinfonian. Luvassa on myös musiikkia C.Ph. E. Bachin aikakaudelta tähän päivään. Konsertin päänumerona – jossa Kokkolan Orkesteri soittaa – on Felix Mendelssohnin (1809—1847) Sinfonia nro 4 A-duuri op. 90, lisänimeltään ”italialainen”. Muut konsertissa kuultavat teokset soittaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri peruskokoonpanossaan. Illan solisti on saksalais-irlantilainen huilisti Niamh McKenna, joka toimii Helsingin kaupunginorkesterin soolohuilistina. McKenna esittää KPKO:n säestämänä kaksi teosta: Carl Philipp Emanuel Bachin (1714—1788) Huilukonserton d-molli (Wq 22, H.425) sekä Minna Leinosen teoksen Luvetus huilulle ja jousiorkesterille (2016-2017). Konsertin johtaa orkesterin ruotsalaiskapellimestari Johannes Gustavsson.

Kurkien syysmuutto on käynnistyi toden teolla viime viikolla tuulien käännyttyä pohjoiseen. Muuttomatkalle valmistautuvia kurkia voi tänä vuonna seurata myös kotisohvalta BirdLife Suomen Lintuliven (www.birdlife.fi/lintulive/soderfjarden/) kautta. Livekamera välittää kuvaa Vaasan Söderfjärdeniltä, joka on Suomen tärkeimpiä muutonaikaisia levähdysalueita kurjille sekä keväällä että syksyllä. Tänä syksynä paikalla on ollut enimmillään 7000 kurkea. Livekuvaa välittävä kamera on sijoitettu Meteoriihen vierailukeskuksen lintutorniin.

Hyvänmielentorin pihapiirissä järjestetään tulevana lauantaipäivänä pihatapahtuma. Paikalla on kertomassa toiminnastaan esimerkiksi Eläinhoitola Kotipesä. Heille voi myös tuoda lahjoituksia. Paikalla on myös pelastuslaitoksen väkeä paloauton kera. Luvassa on arpojen myyntiä sekä makkaranpaistoa sekä kahvia ja muita virvokkeita.

#