perjantai 3.12.2021 | 11:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite haluaa lisätä perhehoitoa – Kodinomainen hoito sopii myös ikäihmisille.

Outi Airola
To 23.9.2021 klo 07:00

Soite kampanjoi viime viikolla sekä keskussairaalassa että Prisman aulassa. Tavoitteena oli tuoda esiin perhehoidon tarvetta ja merkitystä kaikenikäisille. Alueella on pula niin sijaisvanhemmista kuin ikäihmisten perhehoitajistakin.

– Meillä on kiertäviä perhehoitajia, mutta liian vähän. Etsimme myös perhehoitokoteja ikäihmisille, niitä on tällä hetkellä vain kaksi, joista toinen lopetti juuri. Lisäksi on yksi perhehoitokoti, joka ottaa lyhytaikaista perhehoidettavia, kertoo vastuualuejohtaja Heidi LIndqvist.

Perhehoitokoteja ikäihmisille on noussut pikkuhiljaa sinne tänne. Soiten alueella on rekrytointi nyt käynnissä, tavoitteena on löytää vähintään kuusi valmennettavaa, jotka voisivat aloittaa työn koulutuksen jälkeen.

– Varsinaista pohjakoulutusta ei vaadita, mutta seitsemän valmennuskertaa käydään läpi muutaman kuukauden sisällä. Valmennus on pakollinen myös hoitoalan koulutuksen saaneille, sillä siinä käydään läpi tilannetta, jossa ulkopuolinen ihminen muuttaa asumaan omaan kotiin.

Lindqvist muistuttaa, että koko perheen on hyväksyttävä uusi tulokas tai tulokkaat, joita voi olla useampi.

– Valmennuksessa käydään läpi myös soveltuvuus työhön, johon liittyy monenlaisia asioita. Täytyy ottaa huomioon, että ikäihminen voi asua kodissa vuosia.

Valmennukseen etsitään myös kiertäviä perhehoitajia, jotka käyvät sijaistamassa kotona omaisiaan hoitavia perheenjäseniä näiden vapaapäivien ajan.

”Täytyy ottaa huomioon, että ikäihminen voi asua kodissa vuosia.

#