perjantai 3.12.2021 | 11:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hawre Tarek muutti Kokkolaan ystävän vinkistä ja perusti kaupunkiin yrityksen: "Ensimmäiset kuukaudet yrittäjänä olivat hankalia"

Maria Store
Ke 22.9.2021 klo 15:00

Rauhallinen kaupunki ja mukavia ihmisiä. Näin irakilaislähtöisen Hawre Tarekin Kokkolassa asuva ystävä kuvaili hänelle Kokkolaa.

– Tutustuimme Tampereella, kun tulin Suomeen seitsemän vuotta sitten. Olemme kotoisin samasta kaupungista Irakissa. Ystävä oli tullut Suomeen jo aiemmin. Kun hän kertoi Kokkolasta, tulin kaksi kertaa käymään täällä ja sitten päätin muuttaa.

Ennen muuttoa Kokkolaan Tarek asui ensin Tampereella ja sitten Helsingissä, jossa hän opiskeli autokorjaajaksi ja työskenteli alalla. Myöhemmin hän työskenteli vartiointiliikkeessä.

Irakissa Tarekilla oli oma yritys. Hän ajoi kuorma-autoja ja kauhakuormaajia sekä korjasi autoja. Oman yrityksen hän perusti keväällä myös Kokkolaan, Jänismaalla sijaitsevan Kokkolan Autopesun.

– Etsin toiminnalle sopivaa vuokrahallia Helsingistä, mutta ei löytynyt. Kokkolasta halli löytyi vähän helpommin, mutta ensimmäiset kuukaudet yrittäjänä olivat silti hankalia. Aluksi en tuntenut täältä juuri ketään.

Kokkolasta Tarekille vinkannut ystävä on myös yrittäjä ja on ollut tärkeä tuki hänelle.

Yritystään Tarek pyörittää toistaiseksi yksin. Palveluihin kuuluu muun muassa autojen pesu ja vahaus, renkaiden vaihto sekä rengashotelli.

– Minulla on myös noutopalvelu. Voin hakea asiakkaan auton pestäväksi vaikka työpäivän aikana.

Helsinkiin jäi laaja ystäväjoukko, jota Tarek kaipaa. Hän käy heidän luonaan aina kun vapaa-aikaa on siihen riittävästi.

– Eräs siellä asuva ystäväni soittaa minulle joka päivä. Hän auttoi minua Helsingissä paljon erilaisissa paperiasioissa. Hän on todella hyvä ystävä.

Vaikka suurin osa ystävistä jäi Helsinkiin, viihtyy Tarek silti Kokkolassa hyvin. Vapaa-ajallaan hän opiskelee suomen kieltä ja lukee kirjoja.

– Suomen historia ja kulttuuri ovat kiinnostavia aiheita.

Voit vinkata uusista kokkolalaisista meille: toimitus@kokkolalehti.fi

”Kun hän kertoi Kokkolasta, tulin kaksi kertaa käymään täällä ja sitten päätin muuttaa.

#