perjantai 3.12.2021 | 12:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV varmisteli sarjapaikan – KPV matkustaa lauantai-illaksi HJK:n reservien vieraaksi

Lasse Gran
Ke 29.9.2021 klo 12:00

Miesten Ykkösen alempi loppusarja käynnistyi KPV:n osalta parhaalla mahdollisella tavalla.

KPV hoiti kunnialla Kristian Andersenin upealla vapaapotkumaalilla 1-0 voiton Jiposta ja kaksi muuta ottelua päättyi suotuisasti.

Jippo-peli oli pakkopulla, joka oli pureskeltava voitokkaasti. Kolmannen yksi maali riitti kaatamaan sisukkaat Joensuulaiset, jotka orjallisesti alusta loppuun löivät pitkää palloa. Jippo voitti kulmapotkutilaston peräti 13-1, mutta jäi maaleitta. Sergey Lazarev pelasi kauden 8. nollapelinsä.

Voitto karisti käytännössä putoamispeikon niskasta. Putoamisviivaan on matkaa 11 pistettä, kun jaossa on enää 12 pistettä.

Jippo, MuSa ja HJK Klubi 04 ovat vahvimmat putoajaehdokkaat. KPV matkustaa lauantai-illaksi HJK:n reservien vieraaksi. Kokoonpanosta puuttuu varmuudella pelikieltoa kärsivä Adam Vidjeskog sekä kaksikko Jusa Ihalainen ja Angel Zapata, jotka leikattiin tiistaina Seinäjoella.

– Klubissa pelaa maan huippunuoria ja hienoa päästä heitä vastaan pelaamaan. Tavoitteena on 7. sija, toteaa valmentaja Niklas Vidjeskog.

GBK ja OTP tarjosivat sunnuntaina värikkään ottelun, jossa illan neljä maalia jaettiin. GBK on päättänyt sarjapaikan turvaamiseksi kääntää kaikki kivet. Aloitukseen topparin tontille Teemu Mäen rinnalle juoksi pelaavavalmentaja Chris Corcoran ja toisella jaksolla vaihdosta kentälle asteli kakkoskoutsi Miika Hohenthal. Toparipari Corcoran ja Mäki hoiti tonttinsa ja Hohenthal oli alustamassa molempia Joni Lämsän maaleja.

Ottelun lopulla GBK tuhri kaksi avopaikkaa ja tasapeli vei säilymisviivan 7 pisteen päähän. GBK kohtaa lauantaina betonisen puolustuksen omaavan JJK:n. Ex. Palloveikko Stephen Clarkin valmentama JJK on maalivahti Aati Riihimäen johdolla päästänyt vain 10 maalia. GBK on pakkovoiton edessä.

Viiden vuoden tauon jälkeen viheriölle palannut Ville Luokkala harmitteli GBK:n tukalaa tilannetta. – Loppuun asti taistellaan. Olen saanut peli-ilon takaisin ja tuntuu, että meillä prosessi jää kesken. Pystymme hyvänä päivän lyömään jokaisen tämän sarja joukkueen. Pari kaveria lisää tähän ja meillä olisi Kakkoseen kelpo joukkue, toteaa Ville Luokkala.

Miesten Kolmosessa pelataan viikonloppuna päätöskierros. Isoin panos löytyy Alavetelistä, kun Myran ja Kaskö IK kohtaavat. Tasapeli riittää Myranille.

#