perjantai 3.12.2021 | 12:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereillä historiallinen kotiavaus – Vieraaksi saapuu turkulainen TuTo ja seurat eivät koskaan aiemmin ole kohdanneet: "Nousijajoukkue, mutta silti erittäin kokenut"

ROY FRILUND
Ke 29.9.2021 klo 14:00

Uutta kokkolalaista lentopallohistoriaa kirjoitetaan sunnuntaina, kun Kokkolan Tiikerit pelaa kauden ensimmäisen kotiottelun.

Vieraaksi saapuu turkulainen TuTo ja seurat eivät koskaan aiemmin ole kohdanneet. TuTo oli viime kaudella 1-sarjan paras joukkue ja nousi Mestaruusliigaan.

– Nousijajoukkue, mutta silti erittäin kokenut. Hyvä joukkue ja pelaajilla liigakokemusta taatusti enemmän kuin meillä. Missään nimessä heitä ei voi aliarvioida, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä toteaa.

Turkulaisjoukkueen kokeneita pelaajia ovat muun muassa Ossi Rumpunen, Jani Puputti, Karri Kutinlahti ja Matti Toivola. Joukkuetta valmentaa jo pitkään Suomessa asunut Ruslan Zhbankov, joka pelaajaurallaan Loimussa voitti SM-kultaa.

Sunnuntain kotiottelu ei kuitenkaan ole Tiikereiden kauden avaus. Liigakausi alkaa tänään keskiviikkona, kun Tiikerit matkustaa Sastamalaan, jossa vastassa on VaLePa.

– VaLePa on hieman edelliskaudetta muuttunut, mutta runko on pysynyt samassa. Myös tällä kaudella VaLePa on yksi ennakkosuosikeista ja joukkueen tavoitteena on mestaruus.

Tiikereistäkin tuttu Jiri Hänninen siirtyi täksi kaudeksi VaLePa:n riveihin.

Mikko Keskisipilä odottaa sarjasta tasaista ja hyvätasoista.

Tiikerit 2021-22

Passarit: Joska Försti, Tatu Venetjoki, Leevi Väänänen.

Yleispelaajat: Jere Mäkinen, Teemu Lahti, Arttu Tupeli.

Keskitorjujat: Rami Rekomaa, Antti Leppälä, Roope Keskinen, Benjami Montonen.

Hakkurit: Oskari Keskinen, Matias Saviaro.

Liberot: Aleksi Mäkiluoma, Ville Sihvonen.

Valmentajat: Mikko Keskisipilä, Antti Spak.

Joukkueenjohtaja: Jussi Lehto

Tilastot: Juulia Laakso

Fysioterapeutti: Jukka Ritola

– Kolmikon VaLePa, Savo-Volleyn ja Akaa-Volleyn nimilista on kovin. Siinä ehkä ennakkoon kovimmat, mutta sarjasta tulee tasainen. Hurmos, PerPo ja Loimu ovat vahvistuneet.

– Edelliskauteen verrattuna liigaan on myös tullut lisää ulkomaalaispelaajia.

Viime kauden Tiikereistä muualle ovat siirtyneet, Hännisen lisäksi, myös Anton Välimaa (Akaa-Volley) ja Antti Ropponen (Hurrikaani).

Uusia kasvoja joukkueessa ovat Tatu Venetjoki ja Leevi Väänänen, molemmat passareita. Kaksikosta Väänänen kuitenkin ensisijaisesti pelaa Kuortaneen ykkössarjajoukkueessa.

– Viime kaudesta on muutama pelaaja menetetty, mutta se tarkoittaa että uudet vastuunkantajat nousevat esiin. Isompaa roolia on tarjolla pelaajille, joilla viime kaudella oli vähän tai ei isompaa roolia. Uusia vastuunkantajia löytyy, sitä en yhtään epäile.

Tiikereillä on kova kilpailu jokaiselle pelipaikalle.

– Meillä ei ole isoja tähtiä. Joukkueena mennään, valmentaja painottaa.

– Luottavaisin mielin ollaan. Ja on mahtava juttu päästä taas pelaamaan yleisön eteen. Päästään taas Hollihaan tunnelmaan.

Monipuolista ja nopeaa hyökkäyspeliä, sitä kokkolalaisjoukkue lupaa kaudella 2021-22.

#