keskiviikko 17.8.2022 | 07:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ari Vilmunen julkaisi debyyttialbumin: "Yksi tyydyttävin tunne on, kun palaset loksahtavat paikalleen ja biisi toimii"

Maria Store
Ke 29.9.2021 klo 13:00

Melodista, energistä ja iskevää elektronista tanssimusiikkia. Levyllisen sellaista julkaisi hiljattain kokkolalainen Ari Vilmunen.

Ari Vilmusen debyyttialbumi kantaa nimeä Dreaming Wide Awake.

– En lähtenyt varsinaisesti tekemään albumia, vaan biisejä oli kertynyt sen verran paljon, että päätin kasata niistä kokonaisuuden levylle. Hioin biiseistä vielä lopulliset versiot albumille.

– Levyn julkaisu jännitti. En ole ammattimuusikko, vaan musiikin harrastaja ja mietin, että mitäköhän ammattilaiset tästä ajattelevat. Mutta pääsin onneksi kynnyksen yli ja pelosta irti.

Vilmunen kertoo haaveilleensa musiikin tekemisestä kauan. Mutta koska hän ei pitänyt itseään tarpeeksi hyvänä soittajana, jäi hän epäilemään kykyjään. Kun hän löysi konemusiikin ja teki ensimmäisen biisinsä, hän yllättyi.

– Eka biisi kuulosti ihan musiikilta ja siinä oli toimivia elementtejä. Tajusin, että pystyn tähän. Siitä se lähti.

Vilmunen on täysin itseoppinut. Hän on opiskellut musiikin teoriaa ja ammentanut oppia muiden tekemisistä. Tärkeimpinä työkaluina ovat syntetisaattori ja tietokone.

Hän nauttii biisien viilaamisesta, niiden vääntelystä ja kääntelystä.

– Yksi tyydyttävin tunne on, kun palaset loksahtavat paikalleen ja biisi toimii. Jonkinlainen luova harrastus pitäisi olla kaikilla. Se tuottaa niin paljon iloa.

Vilmunen innostui musiikin tekemisestä vuonna 2013, silloin lähinnä progressiivisesta rockista. Myöhemmin mukaan tuli elektroninen tanssimusiikki.

– Melodisuus ja energisyys ovat minulle tärkeitä elementtejä. Olen ottanut musiikkiini vaikutteita 80- ja 90-lukujen diskomusiikista sekä videopelimusiikista.

– Proge-vaikutteetkin vuotavat välillä tähän musiikkiin, ehkä tulevilla levyillä vielä enemmän. On kiva haastaa niin kuuntelijaa kuin itseäkin tekemällä välillä jotain muutakin kuin simppeliä diskomusaa, Vilmunen toteaa.

Vilmusen musiikkia löytyy Spotifystä The Great Red -artistinimellä. Avaruustieteen ystävänä Vilmunen on hakenut inspiraatiota nimelle Jupiterista, jonka suuri punainen pilkku eli Great Red Spot on valtava pysyvä pyörremyrsky planeetalla.

– Nimessä oli hieno kaiku.

”Eka biisi kuulosti ihan musiikilta ja siinä oli toimivia elementtejä. Tajusin, että pystyn tähän.

#