keskiviikko 17.8.2022 | 06:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

James Bondia ja Tuntematonta sotilasta suurempia elokuvia ei ole – Bio Rexin teatteripäällikkö: "Bondilla on teatterille aina iso merkitys"

Maria Store
Ke 6.10.2021 klo 12:00

James Bond ja Tuntematon sotilas. Siinä isoimmat elokuvat mitä elokuvateatteriin voi tulla, toteaa Kokkolan Bio Rexin teatteripäällikkö Otto Löytynoja.

– Bondilla on teatterille aina iso merkitys. Etenkin näin korona-aikana on valtava helpotus, että se saatiin valkokankaalle näin hyvään aikaan.

Elokuvateattereiden yleisörajoituksista luovuttiin jo pari viikkoa sitten, mutta Kokkolassa niistä luovuttiin vasta Bondin ensi-illan yhteydessä viime viikolla.

– Väkeä on riittänyt. Hyvin lähellä olemme olleet loppuunmyytyjä iltanäytöksiä. Katsojia on ollut noin 200. Päivänäytöksissä väkeä on ollut vähemmän.

– Tosi hienoa nähdä, että ihmiset haluavat leffoihin pitkästä aikaa.

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina, että Bondia levittävän SF Studiosin mukaan elokuvan näki Suomessa runsaat 150 000 katsojaa viikonlopun aikana. Uusimmat Bondit ovat keränneet Suomessa yleensä kaikkiaan noin 700 000 katsojaa.

Uutta Bondia on odotettu elokuvateattereissa hartaasti. Alun perin sen piti tulla teattereihin keväällä 2020.

– Bond pyörii varmasti nyt lähtökohtaisesti pidempään kuin normaalisti. Vaikka järjestämme paljon näytöksiä, näkee kävijöissä tiettyä varovaisuutta. Senkin vuoksi pitkitämme näytösaikaa, että kaikki halukkaat pääsevät Bondia katsomaan, jos ei heti ensi-ilta rynnäkössä, niin sitten muutaman viikon päästä rauhallisemmissa näytöksissä.

Elokuvasyksy on pitkälti suman purkamista. Monien elokuvien julkaisua on viivästetty ympäri maailmaa, kun yleisörajoitusten purkamista on odoteltu.

– Onkin harmillista, että ihan kaikki ensi-illat eivät meille mahdu, saleja kun on vain kaksi. Mutta pyrimme kuuntelemaan asiakkaiden toiveita ja ehkä osa otetaan ohjelmistoon parin viikon viiveellä.

Koska tarjontaa on paljon, on vaihtuvuus myös tavallista nopeampaa.

– Varsinkin pienemmän yleisön elokuvat vaihtuvat nyt aika nopealla tahdilla.

Syksyn ensi-illoista Löytynoja odottaa kovasti esimerkiksi kotimaisia 70 on vain numero -komediaa ja Syke-elokuvaa. Niistä povaillaan yleisömenestyksiä.

Myös lokakuun lopulla virallisen ensi-iltansa saava Hytti nro 6 on merkittävä tapaus elokuvateatterissa.

Syksyn yksi hitti on ollut Ryhmä Hau -elokuva, joka pitää edelleen pintansa elokuvateatterissa, vaikka se pyörii jo kolmatta viikkoa.

#