maanantai 18.10.2021 | 18:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Taito Keski-Pohjanmaa mukana Roosa nauha -keräyksessä – Taito Keski-Pohjanmaan yhteistyökumppani on kokkolalainen Mia Sumell

Ke 6.10.2021 klo 10:45

Taitojärjestö on jo yhdeksännen kerran mukana syksyisessä Roosa nauha -keräyskampanjassa.

Taitojärjestön 13 alueellista taitoyhdistystä kutsuivat mukaan paikallisia neulesuunnittelijoita ja lopputuloksena on tällä viikolla julkaistava yhdeksäs Roosa nauha -neulelehti, joka sisältää 25 kaunista neulemallia.

Taito Keski-Pohjanmaan yhteistyökumppani on kokkolalainen Mia Sumell.

– Meillä on ollut ilo jatkaa neulesuunnittelussa yhteistyötä Mia Sumellin kanssa myös tänä vuonna, Milana-mallilla. Saimme Mian myös ohjaamaan neuleiden valmistamista Kokkolaan ensi lauantaina taitokeskus Kankuriin Roosa-päiväämme, kertoo toiminnanjohtaja Tuula Puoskari.

Sumell oli Roosa nauha -neulemallin suunnittelija myös vuonna 2018, tuolloin Rasavilli-mallistolla.

– Upeat neuleet tämän kampanjan kautta on otettu aina hienosti vastaan. Moni on kertonut löytäneensä käsityöstä lohtua ja ajankulua raskaiden hoitojen aikana. Moni taas kertoo haluavansa osallistua ja neuloa Roosa nauha -neuleita, kun sairaus on vienyt jonkun läheisen ja rakkaan henkilön, muistot neulotaan talteen, sanoo Puoskari.

Roosa nauha -tuotteen ostaminen on konkreettinen teko syöpään sairastuneiden tukemiseksi. Kun Syöpäsäätiö perustettiin, vain yksi kolmesta sairastuneesta parantui syövästä. Syöpätutkimuksen ansiosta nyt kaksi kolmesta paranee.

Taitojärjestön kampanjatavoite on kerätä vähintään 12 000 euroa Syöpäsäätiölle.

#