perjantai 3.12.2021 | 12:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hermes matkaa itään pistejahtiin – Perjantaina pelataan Savonlinnassa ja lauantaina Joensuussa

Lasse Gran
Ke 6.10.2021 klo 16:00

Mestiksen toinen otteluviikko sujui tuloksellisesti mollissa.

Neljästä pelatusta ottelusta kasassa on vain yksi voitto ja lisäpisteitä lähdetään viikonloppuna kairamaan idän suunnalta. Perjantaina on vastassa SaPKo Savonlinnassa ja lauantaina JoKP Joensuussa. Mainittakoon, että Hermeksen kauden 10. ottelusta peräti 7 on vierasjäällä. Ohjelmanteko taitaa olla aika haastavaa?

Kolmikko Hermes, JoKP ja SaPKo on neljän kierroksen jälkeen taulukon väärässä päässä saldona yksi vaivainen voitto.

Hermes hävisi kotijäällä kahdesti, ensin KeuPalle ja perään IPK:lle – molemmat maalin tappioita. Sami Anttila keräsi molemmissa otteluissa yhden syöttöpisteen ja on joukkueen ykkönen 4. ottelusta tehoin 2+3.

Mestiksen tehoykkönen on yli 600 liigaottelun kokemuksella 34-vuotias Ketterän Elmeri Kaksonen, 4 ott. 4+3=7. Ylivieskalaislähtöinen Jussi Tammela on JoKP:n ykkönen tehot 3+4. Joensuun rosterista löytyy Hermeksessäkin käväissyt Toivo Pennanen. SaPKon paidasta puolestaan hyökkää 21-vuotias Hermes-kasvatti Eetu Mäki.

Kaksi uutta ja yksi uusivanha kasvo esittäytyi Hermeksen paidassa. Puolustusta tuli Kärpistä vahvistamaan Jeppislähtöinen puolustaja Veli-Matti Tiuraniemi ja Hokissa viime kaudella pelannut hyökkääjä Janne Riihimäki.

Uusvanhana kasvona maalin suulle luisteli keväällä pudotuspeleissä loistanut Joel Blomqvist. Kärppä-laina oli ennen torstaita seissyt tolppien välissä elokuun harjoitusottelussa. Kausidebyytti oli kuitenkin hyvä tappiosta huolimatta. IPK iski kaksi osumaansa ylivoimalla.

Sopimuspelaaja Arttu Hyryä on odotettu Hermes-paitaan. Oikea käsi alhaalla pelaava nuori voimahyökkääjä Hyry pelasi Kärppien kolmessa edellisessä ottelussa neloskentässä ja nappasi kaksi syöttöpistettä vähäisestä n. 8 minuutin peliajasta huolimatta. Hyry on mukana, kun bussin nokka kääntyy idän suuntaan.

– Jalka liikkuu ja on iso poika, valmentaja Niko Kivinen kehuu.

Myös Arttu Lausniemi palaa kokoonpanoon ja lisää vaihtoehtoja alkaa löytyä.

Kivinen myöntää, ettei peli ole ollut tyydyttävällä tasolla.

– Emme vielä ole yhtenäisiä. Kaikki neljä ovat olleet maalin tappioita, mutta voitettavissa. Tulosta pitää kuitenkin kunnioittaa. Pala palalta mennään eteenpäin, Kivinen toteaa.

Ylivoima on lähtökohtaisesti toiminut, 5 maalia, alivoima ei.

– Viisi vastaan viisi pelissä ei olla pystytty riittävästi luomaan maalipaikkoja, ollaan menty liiaksi yhdellä sylinterillä. Hyry ja Lausniemi tuo hyvän lisän, Kivinen tuumii.

”Kaikki neljä ovat olleet maalin tappioita, mutta voitettavissa.

#