tiistai 25.1.2022 | 19:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaveripuita Kirkonmäen leikkipuistoon: " Lapset pääsevät seuraamaan puiden kasvua ja varmasti niitä tullaan tervehtimään"

Maria Store
Ke 13.10.2021 klo 10:00

Kirkonmäen päiväkodin lapset pääsivät puiden istutuspuuhiin viime viikolla, kun Kirkonmäen leikkipuistoon istutettiin ”kaveripuupuisto”. Se on ensimmäinen laatuaan kaupungissa.

Kaupunginpuutarhuri Sini Sangi kertoo, että alun perin oli tarkoitus järjestää kaupunkilaisille avoin tilaisuus, jossa kaverin kanssa olisi saanut istuttaa puun.

– Koronan vuoksi päädyimme tarjoamaan tilaisuutta jo olemassa olevalle ryhmälle. Kirkonmäen päiväkodin lapset ovat tämän puiston suurin käyttäjäryhmä, joten siksi he pääsivät istutuspuuhiin.

Lapset pääsivät vuorollaan kaivamaan lapiolla kuoppaa puulle, taputtelemaan multaa sen päälle ja vielä kantamaan pienillä muoviämpäreillä vettä sen juurille. Palkkioksi työstä oli tarjolla mehua ja keksiä.

Sangi sanoo, että ”kaveripuupuistoja” on tulossa lisää kaupunkiin.

– Ja rakkausmetsä meiltä puuttuu. Sinne puita saisivat istuttaa niin pariskunnat kuin ystävätkin.

Kirkonmäen päiväkodinjohtaja Marit Hänninen toteaa, että puiden istuttaminen on loistava esimerkki kestävän kehityksen huomioon ottamisesta päiväkodissa.

– Lapset pääsevät seuraamaan puiden kasvua ja varmasti niitä tullaan tervehtimään. Kuulin, että yksi puu ehdittiin jo ristiä Tuureksi. Kyllähän lapset muodostavat näihin puihin ihan erilaisen suhteen, kun ovat saanet olla niitä istuttamassa.

Puiden istuttamisen yhteydessä juhlittiin myös uudistuneen puiston avajaisia. Leikkipuistoa on remontoitu ja sinne on nyt saatu esimerkiksi tekonurmikenttä, pesäkeinu ja toivottu grillipaikka.

– Saimme olla mukana suunnittelemassa puistoa yhdessä kaupungin kanssa. Aiemmin puisto oli vähemmällä käytöllä, koska se oli aika vanha ja huonokuntoinen. Nyt käyttö varmasti lisääntyy, arvelee Hänninen.

Puistossa on myös ohjattua ja valvottua leikkitoimintaa alle kouluikäisille lapsille.

– Tiedän, että varsinkin heidän vanhempansa ovat kovasti odottaneet puiston avautumista, sanoo Hänninen.

Puiston valmistuminen viivästyi koronan aiheuttamien tavaratoimitusongelmien vuoksi.

”Lapset pääsevät seuraamaan puiden kasvua ja varmasti näitä tullaan tervehtimään.

#